Boeken | Recensie: Het lied van mij & Jou – J.D. Barrett

Een kleine twee/drie weken geleden ontving ik het nieuwste boek van J.D Barrett van uitgeverij de Fontein. Een boek dat mijn interesse wel had gewekt en waar ik dus heel graag in wilde beginnen. De achterflap beschreef dit verhaal als een verhaal over muziek, verlies en de nodige drama over het leven. Inmiddels heb ik hem uit en vertel ik je graag wat ik er van vond!

recensie, j.d. barrett, het lied van mij en jou

Waar Het lied van jou en mij van J.D. Barrett over gaat

In Het lied van jou en mij maken we kennis met Zoë die als harpist werkt in een hospice waarbij ze patiënten begeleidt op hun laatste reis. Een baan waar ze niet veel voor betaald krijgt maar wel heel veel voldoening uithaalt. Maar naast haar baan heeft ze nog niet zoveel voldoening gevonden; ze heeft al 5 jaar een relatie met een man die niet écht voor haar durft te kiezen, woont nog met haar broer in hun ouderlijke huis en gaat wat betreft haar passie voor muziek, na een paniekaanval, haar droom niet meer achterna. Kortom; daar kan nog wel wat aan gesleuteld worden.

recensie, j.d. barrett, het lied van mij en jou

Wat ik van Het lied van jou en mij vond

Voor ik wist dat dit boek uit kwam had ik nog nooit van deze schrijfster gehoord, maar toch werd ik wel getrokken door de achterflap. En dat was juist. Want ondanks dat ik er wel echt even in moest komen en dat ook wel even heeft geduurd is het een bijzonder verhaal. Een verhaal waarin je mee gaat met het leven van Zoe en haar toch wel bijzondere baan. Je leeft ook mee met haar patiënten en met name met June en haar verleden. Ik vond het dan ook bijzonder hoe dit door de verhalenlijn in het nu van Zoe is verweven. Daardoor werd ik nieuwsgierig en ging het lezen steeds sneller. 

Zoe zet je aan het denken

En zo zitten hier nog meer van die verstopte verhalenlijnen in die je onbewust dus ook aan het denken zetten. Want waarom ga je er niet voor als je geweten eigenlijk al verteld dat dingen niet goed zitten zoals ze op het moment zijn? En wat als je geliefde niet echt voor je durft te kiezen waardoor jij dus eigenlijk niet voor jezelf kiest én dus niet verder kunt? Kortom; het is veel meer dan de laatste reis van haar patiënten. Dit is zo’n heerlijke roman waarin liefde, verlies, drang en het kijken naar je spiegelbeeld allemaal samen komen. En echt; ik kan je hem zeker aanraden!

Ik gaf dit boek 4 sterren.

Heb jij dit nieuwste boek van J.D. Barrett al gelezen?

Dit boek heb ik ter recensie gekregen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.