Boeken | Recensie: Honderd uur nacht – Anna Wolt

Toen ik klaar was met Het lied van mij en jou had ik even een klein zwart gat. Want hoewel ik een heerlijke stapel TBR heb liggen wilde ik even iets anders. Alleen ik wist niet wat. Maar dan hebben we een KOBO plus abonnement en kun je gewoon gaan scrollen tot je iets leuks vindt. En zo gebeurde het dat ik Honderd uur nacht van Anna Woltz las. Benieuwd wat ik van dit boek vond en of ik je hem kan aanraden?

honderd uur nacht, anna woltz, honderd uur nacht

Waar Honderd uur nacht over gaat

In honderd uur nacht leren we de 14 jarige Emilia kennen. Emilia is, nadat ze iets vreselijks heeft ontdekt over haar vader waardoor haar leven compleet op zijn kop staat, in haar eentje vertrokken naar New York. Zonder dat haar ouders of iemand er vanaf weet. Maar zodra ze daar aankomt en er achter komt dat het appartement waar ze zou gaan logeren niet te huur is en de orkaan Sandy op de loer blijkt te liggen valt het plan, wat ze eigenlijk al niet echt had, in duigen. Gelukkig ontmoet ze net op tijd twee jongens en een meisje en zijn ze aan elkaar toegewezen wanneer de orgaan Sandy over New York raast.

Wat ik van Honderd uur nacht van Anna Woltz vind

Nu komt het wel vaker voor dat ik spontaan in een boek begin die niet op mijn TBR staat, maar meestal is het wel een boek waar ik al eens iets van gelezen heb. Deze keer was dat niet het geval. Want zowel van Honderd uur nacht als van Anna Woltz had ik nog nooit gehoord. Toch sprak het mij aan. En omdat dit een boek is voor de tienerleeftijd (vanaf 12 jaar) wat ik ook nog op mijn to do lijstje had staan was dit wel de perfecte timing. Want het verhaal is, op het alleen reizen naar New York na, best wel goed in elkaar gezet. Het gaat snel, maar dat maakt dat het ook snel doorleest. Het heeft diepgang door de gedachtengangen van een 14 jarige die in een ‘ander’ gezin is opgegroeid en door haar eigen toedoen nu op haar zelf is aangewezen.

Kortom; er komt van alles bij dit verhaal kijken. Van het overleven als tiener zonder volwassenen in een stad die door een orkaan in puin ligt, tot het ontdekken wat vriendschap waard is en dat er eigenlijk achter elke deur een ander verhaal zit. En die gedachten vond ik heel mooi in dit verhaal verwerkt. Ja, ik vind het een heel fijn boek om een beetje door een tiener perspectief de wereld te kunnen bekijken en voor tussendoor!

Ik geef dit boek 4 sterren.

Heb jij dit boek van Anna Woltz al eens gelezen?

Deze blog bevat een affiliate link.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.