Boeken | Recensie: Als morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout

Een boek dat al een langere tijd om mijn lijstje stond was het nieuwste (Nederlandse) boek van een van mijn favoriete schrijfster: Jennifer L. Armentrout. Als morgen niet bestaat zou haar nieuwste boek worden en over de Engelse versie was een groot deel al laaiend enthousiast… Mijn verwachtingen lagen dus best wel hoog, helemaal nadat ik verliefd werd op de #wachtopmijserie. Benieuwd of de verwachtingen uit zijn gekomen?

Boeken, recensie, jennifer L armentrout, als morgen niet bestaat

Toen ik Als morgen niet bestaat tegen kwam op, volgens mij Goodreads, in het Engels was ik al razend enthousiast. Ik stond op het punt om hem zelfs in het Engels (If there’s no tomorrow) aan te schaffen tot ik erachter kwam dat hij een paar maanden later in het Nederlands zou verschijnen. Het was nog even wachten maar omdat ik dit boek ultiem wilde beleven (en mijn Engels daar niet goed genoeg voor is) vond ik het waard om die tijd te overbruggen. Toen ik een paar weken vóór dit boek uit kwam een mailtje kreeg dat ik hem mocht recenseren kon mijn geluk niet op. Het feit dat dit door Bookstagram mogelijk is en ik daardoor dit boek mocht ontvangen is echt iets dat je mij een jaar geleden niet had hoeven vragen. Zó tof!

Waar Als morgen niet bestaat van Jennifer L. Armentrout over gaat

In Als morgen niet bestaat leren we de zeventienjarige Lena kennen. Ze zit in het laatste jaar van  high school en ze staat op het punt om er het beste jaar ooit van te maken. Lena heeft een leuke bijbaan, fijne sport waar ze energie uithaalt, de beste vriendinnen die ze maar kan wensen en een gezellige vriendengroep. En dan heeft ze ook nog de allerleukste buurjongen ooit waar ze misschien toch maar eens tegen moet gaan vertellen wat ze écht van hem vindt. Kortom; ze staat in de bloei van haar leven. Maar door een tragisch ongeluk komt er veel te snel een einde aan dan ze met zijn alle hadden gehoopt… En hoe dan verder als zij de enige is die dit overleeft?

Wat ik van Als morgen niet bestaat vind

Ja, Wauw. En dan is hij uit. BIZAR. Ik zal maar even beginnen met het feit dat mijn hoge verwachtingen zeker waar zijn gemaakt. Want dit verhaal raakt je tot héél diep in je hart. Je voelt met Lena mee en door de manier waarop het verhaal in elkaar zit en beschreven is. De vriendschappen die hier in voorkomen zijn heerlijk, de personages stuk voor stuk ook én Lena is wat dat betreft het allersterkste personage dat ik ooit heb ‘ontmoet’. En van zo’n leuke buurman droomt toch iedereen;-)?

Het is een dicht bij huis onderwerp

Daarnaast is dit zeker een onderwerp wat ook hier, in Nederland, iets te vaak gebeurt. En waar te makkelijk over gedacht wordt. Nu stapte ik al niet met drank op achter het stuur maar nu, na het lezen van dit hartverscheurende boek, denk ik daar nog een keer extra over na om het vervolgens nog steeds niet te doen. Dit is dan ook echt een boek dat je MOET LEZEN. Gewoon om als eye-opener te zien maar ook om het prachtige, hartverscheurende en ontroerende verhaal te lezen. Ik heb dan ook de nodige brokken in mijn keel moeten wegslikken. Want écht dit verhaal is écht de moeite waard!

Ik geef dit boek zeker 5 sterren!

Heb jij dit nieuwste pareltje van Jennifer L. Armentrout al gelezen?

Dit boek kreeg ik opgestuurd

2 Comments

  1. Céline 12/06/2019 at 11:24

    Ik heb het boek net uitgelezen, of ja uitgeluisterd 😉 Jammer genoeg was ik niet zo’n fan van het verhaal. Ik had het iets meeslepender gewild i.p.v. 200pagina’s lang, of in mijn geval 7u lang te luisteren naar Lena’s zelfmedelijden. Maar het is zoals je zegt wel een eye-opener misschien voor velen.

    1. Fleur94 12/06/2019 at 11:29

      Volgens mij ben je in de war met een ander boek! Dit boek gaat over Maddie na 6 jaar weer uit een coma komt en is naar mijn weten nog niet verschenen als luisterboek:).

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.