Boeken | Recensie: Caraval – Stephanie Garber

Na lang wachten was het eindelijk zo ver; ik kon aan Caraval beginnen. Ik was heel benieuwd of het verhaal (waar iedereen zo lovend over is) net zo goed en mooi was als de cover. Inmiddels heb ik hem dus uit en wil ik je heel graag vertellen wat ik er van vond!

Normaliter lees ik niet zoveel fantasy boeken. In eerste instantie trok dit boek mij ook niet. Tot ik, zo maar ineens, verliefd werd op de cover. Vervolgens begon de nieuwsgierigheid naar het verhaal toch ook wel te groeien en dat maakte dat ik uiteindelijk het boek toch kocht. Nu heb ik hem dus uit en spijt dat heb ik zeker niet.

Waar Caraval van Stephanie Garber over gaat

Scarlet die woont samen met haar zus bij haar wrede vader op het afgelegen veroverde eiland Trisda. Maar sinds kleins af aan heeft Scarlet een droom; het eiland verlaten en deel te nemen aan de voorstelling Caraval. Na jarenlang brieven schrijven krijgt ze eindelijk de uitnodiging. Samen met haar zus en de hulp van Julian varen ze naar het eiland. Maar vanaf de eerste stap in de richting van  Caraval is alles al anders. Is Caraval wel écht zo als haar vroeger verteld is én wat is echt en wat nep? Kortom; wie kan ze vertrouwen en wat als alles anders loopt dan ze van te voren had verwacht?

recensie, boeken, caraval, stephanie garber,

Fantasy, romantisch en meeslepend

Ja, dat zou wel de juiste benaming van dit boek kunnen zijn. Daarnaast is dit ook echt een young adult boek. Dat merk je aan de schrijfstijl en toch ook wel aan het verhaal. Toch viel dit absoluut niet tegen. Je wordt helemaal meegesleurd in de wereld van Caraval en leeft van het begin tot het einde met Scarlet mee. Het fijne aan zo’n fantasy verhaal is dat je er echt helemaal in kunt verdwijnen en dat is met Caraval perfect gedaan. Helemaal omdat het in combinatie met een romantisch randje is en je daardoor veel meer van Scarlet kan zien dan je in eerste instantie denkt te lezen.

Dus wat vond ik er van?

Ik vond het een leuk boek. Ondanks dat ik er misschien toch ook wel iets te veel van had verwacht en mijn verwachtingen dus hoger lagen. Toch wil ik weten hoe dit verder gaat en ben ik heel benieuwd naar het tweede deel! Dus ja, ik vind het een aanrader als je van boeken houd waar je even uit de échte wereld kunt stappen; want dan zit je met dit boek helemaal goed!

IK geef dit boek 4 sterren.

Heb je Caravel of deze trillogie al gelezen?

1 Comment

  1. Marloes 03/07/2019 at 10:27

    Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar wil dat wel. Momenteel ben ik bezig in twee boeken, maar ik heb echt even de tijd er niet voor. Deze boeken wil ik eerst uitlezen, dan heb ik nog boeken thuis liggen die ik al gekocht heb, maar nog niet heb gelezen. Als ik die allemaal uit heb, komt Caraval, hahah (ik lees het stiekem wel altijd als ‘carnaval’).

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.