Boeken | Gelezen: Hashtag Hiernamaals – Vanessa Gerrits

Een paar weken geleden zat het ebook van Hastagh Hiernamaals in mijn inbox. Een boek waar ik eigenlijk wel héél nieuwsgierig naar was, maar dit is ook zeker een boek dat ik normaal gesproken niet lees. Toch, misschien juist wel vanwege het buitenaardse, was ik nieuwsgierig. Mijn vakantie begon en eindigde  dan ook met dit boek. Vandaag vertel ik dan ook graag wat ik er van vond!

recensie, hashtag hiernamaals, vanessa gerrits, boeken

Wat mij precies triggerde waardoor ik dit boek wel wilde lezen weet ik niet precies… Wellicht had het te maken met het feit dat ik in de Caraval en Heel Me fase zat. Met andere woorden; boeken met een wat hoger fantasy gehalte. Wat trouwens een genre is dat ik niet vaak lees. Ik denk dat het me daarom juist wel aantrok. Inmiddels heb ik hem dus uit en ik kan je vast verklappen; ik vond het een fijn verhaal!

Waar Hashtag Hiernamaals van Vanessa Gerrits over gaat

In dit nieuwste boek van Vanessa (en het eerste boek dat ik van haar las) maken we kennis met zeventien jarige Cleo die zich aanmeldt voor goed betaalde vakantie baan. Een vakantiebaan die begint met een bizarre sollicitatie waarna het geheel steeds vager wordt. Maar voor de prijs duikt ze wel het Hiernamaals in met drie meisjes en één jongen. Met als boodschap; Ga dood. Vind Elena. Kom terug. 

Wat vond ik van Hashtag Hiernamaals?

Toen ik er in begon heb ik me eerlijk gezegd wel even afgevraagd waar ik aan begonnen was. Want dit klonk toch eigenlijk wel allemaal een beetje heel gek… Toch, toen het verhaal vorderde en ik de personages beter leerde kennen, kwam ik er wel goed in. Met als gevolg, uiteraard, dat ik wilde weten hoe het af zou lopen. Zowel hoe de reis door het Hiernamaals zou aflopen maar ook was ik benieuwd naar hoe Vanessa een einde aan dit verhaal zou maken zonder het geheel ongeloofwaardig (ondanks dat het een fantasy boek is en dus niet waargebeurd of er op gebaseerd is) over zou komen. Ik kan je zeggen; ik ben blij verrast.

Het is een totaal ander boek dan wat ik normaal lees maar daardoor kon ik er wel even in verdwijnen op mijn strand bedje. Door het stukje romantiek, wat door de reisomstandigheden net even anders is als bij andere verhalen, maakt het het verhaal compleet. Kortom; ik kan je hem zeker aanraden als je even lekker wilt verdwijnen en niet vies bent van een hoog fantasy gehalte!

Heb jij Hashtag Hiernamaals van Vanessa al gelezen?

Dit boek kreeg ik opgestuurd.

1 Comment

  1. Danielle 15/07/2019 at 09:02

    Ik krijg ook zin om het te lezen. Ik zet hem op mijn lijstje.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.