Boeken | Recensie: Truth or Dance – Chinouk Thijssen

Chinouk volg ik al best wel een tijdje. Maar ik had eigenlijk nog nooit wat van haar gelezen. Omdat ik nu af en toe met haar samenwerk, daardoor ook op een andere manier naar haar boeken kijk werd ik toch wel een beetje nieuwsgierig naar Truth or Dance. Daarnaast zijn heel veel lezers oprecht enthousiast over haar boeken en was ik wel nieuwsgierig waarom dan precies. Dus ik kocht deel één van de trilogie en ben er in begonnen. Inmiddels heb ik hem uit en vertel ik je graag wat ik er van vond.

recensie, truth or dance, chinook thijssen

Waar Truth or Dance van Chinouk Thijssen over gaat

In Truth or Dance maken we kennis met India, Lisa, Nikki en Zoe. Zij hebben één gezamenlijke droom; ballerina worden en die droom proberen ze waar te maken aan het conservatorium. Wanneer ze random worden toegevoegd aan een groepschat denken ze dat het om eens schoolproject gaat waarbij ze een hoofdrol in de eindvoorstelling kunnen bemachtigen. Daardoor lijkt het allemaal vrij onschuldig. Tot het niet ophoudt en de meiden verzeilt raken in opdrachten en het lijkt alsof er geen uitweg meer is… Wie kunnen ze vertrouwen en hoe kunnen ze dit stoppen?

Wat vond ik van Truth or Dance?

Als je mij misschien wel al volgt via Instagram dan heb je wellicht meegekregen dat ik echt als een speer door dit boek heen ben gevlogen. En dan ook écht gevlogen. Want ik had hem binnen 3(!!!) dagen uit! Een boek binnen 3 dagen uit hebben is mij zelden gebeurt. Hopelijk houdt ik deze flow nu vast, haha. Maar daaruit blijkt dat dit verhaal wel lekker las. Ik zat er dan ook echt helemaal in. Chinouk heeft een hele fijne manier van schrijven en je kan het makkelijk volgen. Dat is misschien ook omdat het een boek voor een jongere leeftijd is, maar dat merk je voor de rest niet aan het verhaal, behalve dan dat het makkelijk en snel leest dan.

Desalniettemin zat ik er dus he-le-maal in. Iets dat ik eerlijk gezegd niet had verwacht maar wat mij dus blij heeft verrast. Ik vond het ook wel leuk dat je zo een kijkje krijgt in het leven op een dansschool wat ik altijd al interessant heb gevonden (vroeger, héééul vroeger, heb ik een aantal jaar gedanst dus dan is het wel interessant (al zou je dat nu niet zeggen als je me al zou zien dansen, maar oké;p)), dus in dat geval klikte het eigenlijk ook best wel snel! Kortom; als je benieuwd bent naar een kijkje in de danswereld en zin hebt in een (makkelijke) thriller dan is dit je boek! Ik kijk uit naar deel 2!

Heb jij Truth or Dance al gelezen?

Deze blog bevat een affiliatie link

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.