Boeken | Recensie: Ik Mis Je – Gillian King

Een paar weken geleden ontving ik het nieuwste pareltje van Gillian King: Ik mis je. Een boek waar ik, ondanks dat ik nog nooit wat van Gillian had gelezen, wel ontzettend nieuwsgierig naar was. Want de achterflap vertelde kort en krachtig het verhaal en dat trok mij wel. Vol goede mood begon ik dan ook aan dit boek. Ik vertel je graag wat ik er van vond.

recensie, ik mis je, gillian king

Ik heb de boeken van Gillian wel vaker al voorbij zien komen. En eigenlijk hoor ik alleen maar hele goede dingen over haar boeken. Toch had ik nog niet eerder een boek gelezen. Tot dit boek voorbij kwam want toen wilde ik het zelf ook wel eens ervaren. En dat heb ik dan ook zeker gedaan!

Waar Ik Mis Je van Gillian King over gaat

In Ik Mis Je stappen we het leven van Charlie binnen. Charlie was jarenlang de te jonge beste vriendin van zijn zusje Bo, maar als Charlie achttien is, ziet Carsten haar eindelijk staan. Maar als de meiden na een avond stappen met te veel drank op achter het stuur stappen gaat het fout. Bo is opslag dood.

Omdat dit inslaat als de bliksem kan Charlie niet in Wassenaar blijven en gaat ze weg. Dan ontmoet ze James en brengt die heel wat andere sferen met zich mee. Hoe hard ze ook probeert Carsten te vergeten en verder te gaan, het is moeilijker dan ze dacht. Een paar jaar later komt ze Carsten na alles weer tegen, kan dit ooit nog goedkomen na alles wat er gebeurt is?

Wat ik van Ik Mis Je vind

Ik heb zoveel liefde voor dit verhaal. Voor de schrijfstijl van Gillian en ondanks de keuzes ook gewoon voor Charlie zelf. Wat een verhaal, wat een pijn en wat een wendingen. Het verhaal neemt je mee in de keuzes die Charlie in het verleden en in het heden maakt en de resultaten die daar uit voortkomen. Ik vind het een heel mooi en sterk in elkaar gestoken boek. Het verhaal is rauw en ergens ook mooi. Ja, het heeft mij écht gegrepen en het heeft mij ook zeker aan het denken gezet; want hoe zou ik in Charlie’s geval reageren en welke keuzes zou ik in haar geval denken te maken? Kortom; het is bijzonder mooi verhaal met een ijzersterke inhoudt!

Voor de Kobo plus fans; hij is ook te lezen met het Kobo plus abonnement!

Heb jij al eens wat van Gillian gelezen?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.