Boek gelezen | Recensie: Ik Niet Op Jou – Sally Thorne

Vlak voor ik naar Kreta vloog kreeg ik ter recensie het nieuwste boek van Sally Thorne opgestuurd. Een boek waar ik toch wel heel erg nieuwsgierig naar was. Iedereen die, net zoals mij het boek Ik Mis je van Gillian King had gelezen die riepen dat dit boek minder in vergelijking zou zijn. Dus dat wekte nog meer nieuwsgierigheid naar dit boek. Inmiddels heb ik hem uit (dúh) en ik vertel je dan ook graag wat ik er van vond!

Waar Ik Niet Op Jou van Sally Thorne over gaat

Lucy werkt bij een uitgeverij die tijdens de crises is samengegaan met hun tegenpolen om de boel te redden. Hierdoor krijgt ze te maken met Joshua die dezelfde functie heeft als haar én daarom tegenover haar op kantoor zit. Vanaf dat moment hebben ze al strijd en boren ze elkaar de grond in waar het kan. Tot het kinderachtige aan toe. Maar waneer ze door een nieuwe functie in het vooruitzicht nog  meer lijnrecht tegenover elkaar komen te staan komt er veel meer los. Gaat Lucy het kunnen handelen als haar onuitstaanbare aartsvijand Josh ook alles uit de kast probeert te halen?

Wat ik van Ik Niet op Jou van Sally Thorne vind

Ik begon en de eerste paar hoofdstukken heb ik mezelf echt afgevraagd waar ik aan begonnen was. Lucy en Josh spelen zulke kinderachtige spelletjes dat het bijna (gelukkig nog niet helemaal) ongeloofwaardig werd. Maar (gelukkig) naarmate het verhaal vorderde begon ik het te snappen, vooruit te denken over wat er zou kunnen gebeuren, te verheugen en hopen op een bepaalde uitkomst.

Door de manier waarop Sally Thorne de hoofdpersonages met elkaar heeft laten omgaan voel je op een gegeven moment een bepaalde chemie. Ondanks dat ik me best wel geïrriteerd heb aan het begin kon ik het daardoor misschien wel meer waarderen toen de chemie tussen deze twee bijzondere personages vorm kreeg. Dat maakte vervolgens weer dat ik steeds meer in dit verhaal werd ingezogen en ik wilde weten hoe Ik Niet Op jou van Sally Thorne zou eindigen. Ik begon daarom ook steeds meer om Lucy en Josh te geven want wat zijn dit twee mooie personages. Zulke sterke karakters en twee totaal andere werelden waarin zij zijn opgegroeid wat het contrast nog sterker maakt. Echt, stuk voor stuk zijn het heerlijk personages in een, als je je eenmaal niet meer irriteert en er helemaal ingezogen wordt, ontzettend sterk verhaal!

Ik heb dit boek 5 sterren gegeven.

Heb jij dit pareltje van Sally Thorne al gelezen?

Dit boek kreeg ik opgestuurd.

 

1 Comment

  1. Maartje 08/09/2019 at 16:12

    Ik vond het ook een heerlijk boek om te lezen. Soms misschien iets wat ongeloofwaardig maar dat maakt bij een boek als dit eigenlijk helemaal niet uit vind.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.