Boek | Recensie: Pech Onderweg – Jozua Douglas & Tosca Menten

Een paar weken geleden kreeg ik mijn eerste kinderboek ter recensie opgestuurd. Dit is het eerste boek dat Jozua en Tosca als het duo De Goede Grijns hebben geschreven. En wel; in het thema van de kinderboekenweek 2019: Reis mee! Kortom; ik vond deze helemaal passen bij mijn BSO groep en was heel erg benieuwd naar de verhalen in Pech onderweg! In deze recensie vertel ik je graag wat ik er van vond!

recensie, jozua douglas, Tosca Menten, Pech Onderweg

Eerlijk; tot een paar maanden geleden had ik geen idee van wat er speelt in kinderboeken land. Maar sinds ik weer terug ben in de kinderopvang merk ik dat dat mij toch ook wel trekt. Dus dat dit boek op de mat viel een paar weken geleden kwam als geroepen. Ik heb zelf gelezen én voorgelezen tijdens het cracker moment.

Waar Pech Onderweg van Jozua Douglas en Tosca Menten over gaat

In Pech Onderweg hebben Jozua en Tosca alles uit de kast gehaald om een mooi boek met avontuurlijke verhalen, grappige weetjes en leuke extraatjes in één boek samen te laten komen. Van een tijdmachine die onbedoeld naar de dinosaurustijd reist, tot over een vader die, doordat hij alles áltijd telt zijn zoon vergeet en waargebeurde verhalen over bijvoorbeeld de gelukkigste pechvogel. Kortom genoeg verhalen en voor iedereen wel wat leuks!

Wat ik van Pech Onderweg Van Jozua Douglas en Tosca Menten vind

Voordat ik hem meenam naar mijn werk heb ik eerst het boek zelf doorgebladerd en verschillende verhalen gelezen. Gewoon om te kijken wat ik er tot zover van vond en om te kijken of dit voorlees materiaal zou zijn. Nou ik kan je vertellen; ja dat is dit. Er zitten genoeg korte, gezellige, grappige en herkenbare verhalen tussen. Maar ook verhalen waarvan ik niet wist dat het écht gebeurt was. Dit hebben Jozua en Tosca goed weten af te wisselen met korte weetjes en hier en daar een extraatje door een QR code naar een video toe te voegen. En uiteraard de illustraties niet te vergeten; juist voor de jongere kinderen kan dit heel goed helpen om een verhaal te snappen. Kortom; ik was blij verrast en was heel benieuwd wat de kinderen op mijn werk er van zouden vinden.

Hoe de kinderen op mijn werk reageerde op Pech Onderweg

Ik heb dit boek, zoals ik hierboven ook al vertelde, voorgelezen tijdens het cracker moment (meerdere keren). Toen reageerde er al een paar dat ze al boeken van Jozua Douglas en Tosca Menten kende, dus die hadden er zin in. Eenmaal aan het voorlezen merkte ik dat het voor alle leeftijden (ik heb een gemengde groep 4-12 jaar oud) er wel wat tussen zat. Of dat nu herkenning was of dat er iets grappigs gebeurde; ze bleven allemaal geboeid. Inmiddels pakken sommige kinderen het boek er zelf bij als ze er even in willen lezen en lees ik, hier en daar nog regelmatig een verhaaltje of weetje voor!

Ik denk dan ook dat het een goed boek is als opstapje voor de komende boekenweek!

Lees jij wel eens voor aan kinderen? Zo ja, wat zijn de favoriete?

Dit boek kreeg ik opgestuurd.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.