Boeken | Recensie: Instappen maar! – Vivian den Hollander en Dagmar Stam

Vorige week werd ik verrast door een heel gezellig pakketje; Instappen maar! van Vivian den Hollander en Dagmar Stam kwam binnen. Een boek, waar ik nadat ik een paar weken geleden het persbericht ontving, best wel heel erg nieuwsgierig en enthousiast over was. Dit soort boeken waren (vroeger) en zijn nu (om voor te lezen) mijn favoriete. Omdat dit boek mooi aansluit bij het thema van de kinderboekenweek 2019 heb ik hem voor je gelezen vertel ik je meer in deze recensie!

boeken, recensie, kinderboekenweek 2019, vivian den hollander, dagmar stam

De kinderboeken week staat, zoals ik hier al liet weten, dit jaar volledig in het thema van Reis Mee! Een thema dat alle kanten op kan gaan; van voertuigen waarmee je kunt reizen tot tijdmachines, een boot of ‘even’ naar de ruimte. Ideeën én boeken genoeg. Daarom past dit boek er perfect tussen. Héérlijk! Die vrolijke platen van Dagmar Stam in combinatie met de heerlijke, herkenbare en zachte verhaaltjes van Vivian den Hollander maakt dat mijn hartje sneller gaat kloppen. En dat was dus ook zo bij dit boek!

Waar instappen maar! van Vivian den Hollander en Dagmar Stam over gaat

In Instappen maar! van Vivian Den Holder en Dagmar Stam gaan we mee op een uitje met Lisa & Jimmy en de rest van de klas. Zij gaan voorafgaande helemaal op in het thema van de kinderboekenweek 2019; Reis mee. Zo maken ze voordat ze op schoolreis gaan paspoorten, kamperen ze, spelen ze treintje én gaan ze uiteindelijk met een échte oude gele schoolbus naar een leuke verrassing!

Wat ik er van vond en of hij in het thema van de kinderboekenweek 2019 past

Zoals ik al eerder liet weten word ik sowieso al heel blij van dit soort heerlijke prentenboeken. De herkenbaarheid, Lisa en Jimmy die compleet weergeven hoe de kinderen denken en doen én het verhaal dat zo goed past in het thema; alles klopt. Ik had hem zelf (uiteraard) binnen no time uit en heb genoten van de kleine dingen die Lisa, Jimmy en de rest van de klas beleven. Daarnaast heb ik hem ook weer neergelegd op mijn werk en werd hij ook daar goed ontvangen! Het enige wat ons wel opviel is dat de hoofdstukken best lang zijn. Maar aan de andere kant; heb je dan wel weer meer reden om het boek er vaker bij te pakken. Het heeft zo zijn voor én nadeel dus! Kortom; ik ben enthousiast en ik vind hem helemaal passen bij de kinderboekenweek 2019!

Win Instappen maar!

Ben jij nu ook enthousiast? Dan heb ik een leuke post op Instagram voor je klaar staan. Ik geef namelijk dit heerlijk prentenboek aan één van jullie weg via Instagram! Klik hier om naar mijn Instagram te gaan óf (als je geen Instagram account hebt en wel graag kans wilt maken) stuur mij even een mailtje (linfo@labellafleur.nl), dan kijken we samen naar een alternatief!

Ben jij al fan van deze gezellige prentenboeken?

Dit boek kreeg ik opgestuurd ter recensie.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.