Boeken | Recensie: Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel

In de afgelopen twee weken las ik Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel. Een E-book dat ik een tijdje geleden kocht maar eigenlijk dus nog niet gelezen had. Nu vond ik dat de hoogste tijd! Inmiddels heb ik hem nu dus uit en vertel ik je graag in deze recensie wat ik er van vond!

recensie, dit is hoe het ging, astrid boonstoppel

Waar Dit is hoe het ging over gaat

In Dit is hoe het ging leren we Cato kennen. Een meisje dat alles lijkt te hebben; lieve ouders een een leuk zusje, een fijne bijbaan bij een klein koffie tentje in Rotterdam en ze is vriendinnen met meiden uit het populairste groepje van school. Niks te klagen. Maar niet alles is roze geur en maneschijn want het verleden achtervolgt haar. Als dit steeds erger wordt is de enige persoon waar ze nog terecht kan haar vriend, Adrian, die ze online heeft leren kennen. Die is de enige die alles weet en het beste in haar naar boven weet te halen, tenminste dat is wat Cato denkt…

Wat ik vond van Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel

Als je mij op Instagram volgt dan heb je zeer waarschijnlijk de nodige kreten voorbij zien komen. Want wat heeft dit boek mij gepakt zeg. Van het begin tot het eind heb ik over Cato haar verhaal gelezen, haar ‘zien’ veranderen en toch niet gevoelt wat er komen ging. Uiteraard had ik hier en daar wel mijn speculaties dat het niet allemaal goed was (eigenlijk al vanaf het begin) maar niet dat dit het verhaal zou zijn. Het was zo goed opgebouwd, je leest zoveel over het verleden van Cato, hoe ze er op dat moment in staat en je voelt onbewust de afstand groeien. Zowel met het verhaal al jouw als lezer als met de mensen in het verhaal om haar heen. Kortom; het verhaal heeft mij van het begin tot het eind in zijn macht gehad.

Behalve dat ik de inhoud onwijs sterk vind vond ik de schrijfstijl van Astrid Boonstoppel ook ontzettend fijn. Ze neemt je mee door het verhaal met de juiste informatie en op een fijne manier geschreven. Daardoor, ondanks het zwarte thema, leest dit verhaal ontzettend lekker makkelijk en lekker weg. Ik kan er ook niks anders van maken dan dat ik gewoon ontzettend enthousiast ben!

Ik heb dit boek 5 sterren gegeven en kan je hem heel hard aanraden!

Heb jij dit ontzettend toffe pareltje van Astrid Boonstoppel al gelezen?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.