Boeken | Recensie: Het meisjesmanifest – Carlie van tongeren

Een paar weken geleden ontving ik van Blossom Books het nieuwste boek van Carlie van Tongeren: Het Meisjesmanifest. Een boek waar ik al hier en daar over gelezen had en best wel heel erg mijn aandacht trok. Inmiddels heb ik hem uit en vertel ik je in deze recensie met heel veel liefde wat ik van dit boek vond.

In eerste instantie heb ik het boek even aan mij voorbij laten gaan vanwege mijn iets aan de lange kant en geen keuze kunnen maken to be read list. Uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid het en viel hij toch op de mat. Eerlijk? Ik heb er geen spijt van. Want jeetjemina jongens, wat een boek is dit. Wat een ras ijzersterk thema heeft dit boek. Ik heb alleen maar heel hard ja geknikt en was alleen maar aan het toejuichen tijdens het lezen…

Waar Het Meisjesmanifest van Carlie van Tongeren over gaat

Waar de meeste boeken één hoofdpersonage hebben heeft Het Meisjesmanifest maarliefst drie hoofdpersonen! We volgen namelijk Tess (de hoofd-hoofdpersoon), Kati en Sara die alle drie met hun eigen problemen dealen maar daarnaast ook met die van elkaar als beste vriendinnen zijnde. Zo heeft Tess een fantastische zomer gehad met Lars, maar als ze dan terug komt op school is daar het Slettenlied en gaat het volledig over haar. Kati wilt het liefst muziek maken maar blijft het liefst op de achtergrond. Ook als ze haar beste vriendin wilt helpen en steunen al is dat geen beste combinatie. Sara heeft het heel anders aangepakt; ze heeft haar eigen ‘Het jaar zonder jongens’ bedacht vanwege alle omstandigheden. Maar als ze een leuke jongen tegenkomt bij Rugby weet ze niet zo goed meer wat ze nou precies aan het doen is.

Wat ik van Het Meisjesmanifest van Carlie van Tongeren vond

Eerlijk is eerlijk; ik zat er helemaal in. Ondanks dat de hoofdpersonages nog op de middelbare school zaten en er dus duidelijk wel een leeftijdverschil te merken is. Toch heeft dit boek mij gepakt. Wat denk ik komt door het onderwerp slutshaming en alles wat daarbij komt kijken eigenlijk best wel interessant vind. Dat maakt ook dat ik, ondanks het leeftijdsverschil met de personages, zo’n ijzersterk verhaal vond. Het klopte, het is gebaseerd op het verhaal van Milou Deelen en de band onder de drie meiden is gewoon bizar zo sterk. Zo mooi hoe de meiden, ondanks alles wat speelt, elkaar door dik en dun toch steunen! Kortom; het was een perfect passend verhaal met een thema waar ik me dus best wel heel erg in kan vinden.

Ik gaf dit boek 4 sterren!

Volg je mij al via Instagram?

Heb jij dit nieuwste pareltje van Carlie van Tongeren al gelezen?

 

Dit boek kreeg ik opgestuurd

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.