Boeken | 10 boeken om tijdens de feestdagen cadeau te doen

De feestdagen staan weer op de stoep! Hoogste tijd om zo langzamerhand weer opzoek te gaan naar leuke geschenken. Daar hoop ik je met deze blog een handje bij te helpen. Ik wil graag 10 hele fijne en toffe boeken met je delen die leuk zijn om cadeau te doen aan een boekenliefhebber (of uiteraard aan jezelf!). Dus als je nog opzoek bent; stop met zoeken. Ik geef je 10 boeken tips om tijdens de feestdagen cadeau te doen!

 

boeken, boeken tips, boek cadeau

 

Sinds ik mijn Bookstagram iets meer dan een jaar geleden begonnen ben is mijn boekenkast in een rap tempo gegroeid. Ik ben behoorlijk beïnvloedbaar en als je dan aan Bookstagram doet is dat natuurlijk geen goede combinatie (of juist weer wel want zo ontdekt je wel nieuwe toffe pareltjes!). Daarnaast krijg ik regelmatig persberichten in mijn inbox voor boeken waar ik een recensie exemplaar kan aanvragen. En ja… Die twee in combinatie maakt dat ik dan een inmiddels een goed gevulde boekenkast in mijn bezit heb. Ik heb het mezelf dan ook niet makkelijk gemaakt om er maar 10 met jullie te delen. Toch heb ik 10 boeken uitgekozen waarvan ik denk dat er voor iedereen wel eentje tussen zou kunnen zitten. Dus dit zijn mijn 10 boeken tips om cadeau te doen tijdens de feestdagen! Ondanks dat ik je er natuurlijk nog veeeeeeel meer kan aanraden! Dus wil je meer tips? Laat het me dan weten!

De Royals – Erin Watt

Een boekenserie die het bij vele denk ik goed doet en heeft gedaan zijn de Royals van Erin Watt. Dit is een serie bestaande uit 5 boeken die allemaal rondom het gezin de Royals draaien. Het begint met Ella die vanuit geen familie en met weinig geld ineens een familie terecht komt dat rijk is. Waar ze in een mega dure en grote huizen wonen, in dure en grote auto’s rond rijden en waar dure kleding hetzelfde is als boodschappen doen. Echt; dit is een hele fijne serie om je helemaal mee in te laten. Je zou deel 1 De Royals #1 – Verleiding of een van de andere boeken van de Royals tijdens de feestdagen cadeau kunnen geven.

Lees hier mijn recensies.

Showstopper – Hayley Barker

Een boek wat ik ook heel fijn vond om te lezen en wat goed is ontvangen door medelezers is Showstopper van Hayley Barker. Een totaal ander genre en veel meer fantasie dan bijvoorbeeld de Royals maar ook dit is zo sterk geschreven! Je wordt meegenomen in een wereld van armoe, rijkdom en een circus waar het uiteindelijk allemaal om draait. Kortom Showstopper is een heerlijk boek om in te duiken én cadeau te geven!

Lees hier mijn recensie over Showstopper.

Als morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout

Een van de pareltjes die ik in de afgelopen tijd (of eigenlijk dit jaar) heb gelezen en die mij bijzonder goed is bijgebleven is Als morgen niet bestaat van Jennifer L. Armentrout. Een boek van sowieso al één van mijn top 5 favoriete auteurs met een dosis emoties waar je U tegen zegt. Dit is een verhaal dat je raakt, je aan het denken zet en vooral dat je aan iemand kan geven die van hele sterke verhalen houdt. En een doos tissue’s zou dan niet overbodig zijn!

Lees hier mijn recensie over Als morgen niet bestaat.

Boeken, recensie, jennifer L armentrout, als morgen niet bestaat

Nooit Meer – Colleen Hoover

Een boek waar ik wel vaker over geroepen heb dat deze nog meer gelezen mag worden is Colleen haar Nooit meer of It ends with us in het Engels. Een boek dat ik destijds in het Engels heb gelezen en dat mij zo bijzonder diep raakte! Deze staat momenteel dan ook boven aan mijn favoriete lijstje. Het is een bijzonder diepgaand en ijzersterk verhaal waar je, net zoals het boek hier boven, de nodige tissue’s bij zou moeten pakken. Kortom; een boek om lekker in te duiken en je even compleet in een andere wereld te gooien. Ook dit boek gaat het goed doen bij iemand die van hele sterke emoties houdt. Geef het boek It ends with us tijdens de feestdagen cadeau!

Lees hier mijn recensie over Nooit meer.

De Hot Daddy List – Madeleine Kerseboom

Laten we er ook nog even wat luchtige boeken in gooien. Zo kan ik De Hot Daddy List van Madeleine Kerseboom je ook van harte aanraden om cadeau te geven. Een boek over Alice die een leuk leven heeft met een leuke vriend, een droomhuis dat op de loer ligt en een fijne baan bij een buitenschoolse opvang met leuke collega’s. Hier hebben ze de Hot Daddy List van de leukste papa’s van de BSO. Maar hoe overleefd ze het als haar leven van de een op de andere dag op z’n kop staat? Kortom; een heerijk boek om in te duiken met de koudere dagen en dus om cadeau te geven.

Lees hier mijn recensie!

Caraval – Stephanie Garber

Caraval was een boek waar ik, voordat ik hem las, best wel heel erg naar uit keek. Ondanks dat het een totaal ander soort boek is als dat ik normaal lees. Dit is namelijk meer een echt fantasy boek aangezien je wordt meegenomen in de wereld van Caraval waar het draait rondom het circus en het overleven in dit circus. Je wordt meegesleept in het avontuur van Scarlett en Donatella en leeft mee tijdens de moeilijke momenten. Dit is ook een iets makkelijk boek waardoor het ook voor de jongere lezers goed te volgen is. Met andere woorden perfect om aan iemand cadeau te geven die van een fantasy wereld houdt!

Lees hier mijn recensie over Caraval.

recensie, boeken, caraval, stephanie garber,

Ik Mis je van Gillian King

Nog zo’n heerlijk boek dat ik je van harte kan aanbevelen om zeker cadeau te doen; het nieuwste boek van Gillian King; Ik mis je. Dit is een boek dat mij geraakt heeft maar dat ook laat zien dat het leven niet zo zwart wit hoeft te zijn als dat het altijd lijkt. Charlie heeft datgene mee gemaakt waar je als lezer hoopt dat nooit te hoeven meemaken. Gelukkig ontmoet ze bij haar stiefzus, bij wie ze intrekt, James en lijkt alles even weer goed te komen. Maar omdat hij volledig fout nieuws is raakt ze steeds verder verwijderd van alles wat ze ooit had. Ze mist wie ze ooit was maar of er nog een weg terug is naar die tijd…? Kortom; een boek waar zakdoekjes hoognodig zullen zijn maar wat het wel een ontzettend goed verhaal is om cadeau te geven. Juist om op de bank met een grote kop thee tijdens de donkere dagen te lezen. Ik zou het boek Ik Mis je van Gillian King zeker aanraden om tijdens de feestdagen cadeau te doen!

Lees hier mijn recensie van dit geweldige boek.

recensie, ik mis je, gillian king

Hartendief op pootjes – Melinda Metz

Heb jij een kattenliefhebber op je lijstje staan voor wie je een leuk cadeautje moet vinden?  Stop met zoeken en geef hartendief op pootjes van Melinda Metz cadeau! Een heerlijk boek geschreven vanuit het katten perspectief  en met de nodige humoristische momenten.  Een heerlijk boek om even lekker bij onderuit te zakken en helemaal op te gaan in de avonturen van MacGyver en zijn koppel manoeuvres. Echt; dit verhaal is geniaal! En helemaal als kattenliefhebber! Dus stop met zoeken want je hebt het juiste cadeau gevonden!

Lees hier mijn recensie!

Het Meisjesmanifest – Carlie van Tongeren

Een ander boek dat ik je niet wil onthouden om cadeau te kunnen geven is Het Meisjesmanifest van Carlie van Tongeren. Dit is een boek gebaseerd op een waargebeurd verhaal over slutshaming. Een thema dat momenteel heel erg speelt en waar dit verhaal een goed en heel sterk voorbeeld van is. Een boek dat ik in mijn hart heb gesloten en waarvan ik hoop dat het heel  veel ogen opent. Want mannen en vrouwen zouden gewoon gelijk moeten zijn. No matter what. Dus als je voor iemand opzoek bent naar een ijzersterk verhaal met een gebaseerd op een waardebeurt verhaal dan is dit je best friend! Dit is dan ook zeker één van de boeken die ik echt tijdens de feestdagen aanraad om cadeau te doen; dit boek mag zeker gelezen worden!

Lees hier mijn enthousiaste recensie over dit pareltje.

recensie, het meisjesmanifest, carlie van tongeren

Een dag in december – Josie Silver

Laten we dit lijstje afsluiten met een heerlijk kerst verhaal; Een dag in december van Josie Silver is daar het juiste boek voor. Dit boek las ik vorig jaar en daar heb ik hardop van genoten. Alle kerst ingrediënten zitten erin; een fijn verhaal, heerlijk personages, de kerst periode en liefde op het soort van het eerste gezicht. Kortom; het perfecte boek om tijdens de feestdagen met een kop warme chocomelk te drinken! Ik zou zeggen; dit is ook zeker een van de boeken die perfect is om tijdens de feestdagen cadeau te doen!

Welk boek zou jij graag cadeau doen?

Deze blog bevat affiliatie linken.

1 Comment

  1. Marloes 14/11/2019 at 23:31

    Caraval, Het Meisjesmanifest en Hartendief op pootjes wil ik graag lezen! Verder zou ik, nu ik zelf het boek heb gelezen, aan iedereen het boek ‘Taal voor de leuk’ van Paulien Cornelisse cadeau willen doen. Dat was echt een geweldig boek en voor iedereen prima leesbaar.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.