Boeken | Recensie: Trinkets – Kirsten Smith

Eind september kwam het boek bekend (bekend van Netflix) Trinkets van Kirsten Smith uit. Een boek gebasseerd op de gelijknamige serie waar ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar was. Ik had al eerder de serie geprobeerd maar daar kwam ik niet echt doorheen. Toch was ik wel benieuwd naar het verhaal en kwam het boek dus als geroepen. Na Het Meisjesmanifest ben ik er snel in begonnen en ik vertel je in deze recensie graag wat ik van Trinkets het boek vind.

recensie, trinkets, Kirsten Smith

Waar Trinkets van Kirsten Smith over gaat

Net zoals in de serie gaat dit boek over Elodie, Tabitha en Moe. Drie jonge meiden die elkaar leren kennen door een verplichte bijeenkomst van Anonieme winkeldieven. Ondanks dat ze daardoor één ding gemeen hebben zijn het 3 totaal verschillende meiden. Elodie is de wat stillere van de drie, Tabitha is degene die alles al heeft; geld en een uitpuilende kledingkast en Moe doet gewoon alles waar ze zin in heeft. Maar waarom stelen ze? En hoe overleven ze de middelbare school en hoe diep gaat hun vriendschap?

Mijn recensie: Wat ik van Trinkets van Kirsten Smith vind

Ja en dan heb je Trinkets van Kirsten Smith uit en wil je daar een recensie over schrijven… Maar als je niet goed weet wat je er nu van vond, hoe ga je dat dan verwoorden? Zoals ik (volgens mij) ook al eens in een van mijn stories heb genoemd leest dit boek als een trein. Of tenminste; ik begon als een sneltrein. Ik had er zin in, het las dus lekker snel (mede dankzij de korte hoofdstukken), ik was benieuwd of ik hier wel doorheen zou komen en wat uiteindelijk het verhaal zou zijn. Kortom; het begon goed en ik zat er wat dat betreft wel lekker in.

Maar wat goed begon vond ik, achteraf gezien toen ik bedacht had wat ik er nou precies van vond, niet zo sterk eindigen. Ja, het was wel ergens een fijn verhaal, je voelt een vriendschap ontstaan en krijgt wat mee van het leven van de personages. Maar nu ik er zo over nadenk is daar alles over dit verhaal ook wel mee gezegd. Het was kort gezegd misschien een beetje een plat verhaal. Kirsten Smith had in deze boek versie van Trinkets wel wat meer er op in mogen gaan. Meer kunnen laten ‘zien’ van deze personages. Want buiten het stelen om en de vriendschap die daardoor ontstaat gebeurt er niet zo veel. Dus ja, het leest snel, het is een ander soort verhaal als anders, het heeft ook wel wat maar ik ben niet super enthousiast.

Wat dan wel weer positief is; ik ben nadat ik hem uit had begonnen aan de serie en nu kijk ik wel op een andere manier naar de personages. Ik kan blijven kijken zonder dat mijn gedachten ergens anders naar toe gaat! Dus het is niet dat ik je hem helemaal niet kan aanraden; het leest als een trein, de personages opzicht zijn oké (juist de variaties aan karakters vond ik leuk (je voelt mee Elodie, Tabitha en Moe)) en het is weer eens een ander soort verhalenlijn. Trinkets is een verhaal voor tussendoor maar niet als je opzoek bent naar een sterk verhaal!

Ik heb dit boek 3 sterren gegeven.

Heb jij Trinkets als gelezen? 

Dit boek kreeg ik opgestuurd

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.