Boeken | Recensie: One small thing – Erin Watt

Een paar weken geleden ontving ik het nieuwste pareltje van Erin Watt. Hét schrijversduo van de serie De Royals heeft een nieuw boek uitgebracht! Als groot fan van De Royals kon ik natuurlijk niet wachten om deze te lezen. Door drukte van de verhuizing heeft het even op zich laten wachten… Maar ik heb hem uit en vertel je in deze recensie graag wat ik van ‘One small thing’ van Erin Watt vind!

De boeken van Erin Watt zijn tot op heden nog niet tegen gevallen. Althans de Royals serie niet. Daarom was ik ook zo nieuwsgierig naar deze stand a lone. Zou dit ook net zo goed zijn? Toen ik er eenmaal in begon was ik verkocht, toen nog wel… Hoogste tijd om mijn mening met je te delen in deze recensie!

Waar One small thing van Erin Watt over gaat 

In One small thing leren we Beth kennen. Beth is een jonge meid met een heftige 3 jaar achter de rug. Door de dood van haar zus 3 jaar geleden zijn haar overbezorgde ouders he-le-maal doorgeslagen. Dit maakt dat zij opzoek is naar vrijheid en daarmee kunnen doen wat ze zelf wilt. Wanneer ze stiekem deze vrijheid in de hand neemt ontmoet ze Chase, een leuke en knappe jongen en precies waar ze naar opzoek was. Net zoals Beth snakt Chase naar een beetje vrijheid. Zonder dat ze het weten het weten blijft deze ontmoeting niet zonder gevolgen…

Recensie: Wat ik van One small thing van Erin watt vond

Ohmygod, ik werd er ingezogen. Vanaf bladzijde 1 tot ergens in het midden wilde ik weten hoe het met Beth en Chase zit en wat er mis mee was. Al voelde ik aan mijn water vanaf het begin afgaan wat het probleem wel eens zou kunnen zijn. Toch, wanneer het daadwerkelijk zo blijkt te zijn, neemt dat het verhaal niet af. Het gaat verder. Je voert de strijd naar de vrijheid van Beth mee en hebt ergens wel medelijden (althans dat had ik) met Chase. Kortom; het verhaal is een verhaal waar je in wordt gezogen en waar je pas uitstapt als het daadwerkelijk uit is.

Hoewel ik met het verhaal niks mis vind en Chase zijn mening dat er altijd wel iets is om voor te leven, om dankbaar voor te zijn en naar uit te kijken omarm, vond ik de lengte van het verhaal misschien wel iets te lang. Het werd bijna langdradig omdat we op een gegeven moment wel weten dat de ouders van Beth overbezorgd zijn. daardoor herhaald zich naar mijn idee steeds hetzelfde liedje vanaf het midden van het verhaal. Vlak bij het einde komt er gelukkig wel weer schot in de roos en gaat het verder. Maar dat had naar mijn mening wel wat sneller en dus korter gekund.

Kortom; ik vond One small thing van Erin Watt een bijzonder verhaal hebben. Opzich wel lekker lezen (zoals we van Erin Watt gewend zijn) maar er had wel iets meer vaart in kunnen zitten. Desondanks vind ik het thema (vergeven en dankbaar zijn) wat er (bewust of onbewust) aan toegevoegd is wel ontzettend goed neergezet. Zoals ik al zei; het zet je aan het denken. Dus, geen 5 sterren zoals ik De Royals wel waard vind maar een mooie 3 sterren. Desondanks is dit boek het lezen zeker waard!

Heb jij One Small Thing al gelezen?

Dit boek kreeg ik opgestuurd

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.