Boeken | Recensie: Als de nacht eindigt – Laura Diane

Begin deze laatste maand van 2019 ontving ik het eerste ‘recensie’ boek in mijn nieuwe huis. Een boek waarvan ik al een tijdje wist dat hij er aan zat te komen en waar ik stiekem ook wel heel erg benieuwd naar was. Ik kan je vertellen; na een leesdip vanwege alle veranderingen en drukte las dit boek als een speer. In deze recensie vertel ik je dan ook graag wat ik van Laura Diane haar ‘Als de nacht eindigt’ vind!

als de nacht eindigt, laura diane, recensie

Zoals ik met deze Instagram post al even liet weten had ik een leesdip. Ik kan je vertellen; een bijzonder diepe dip. Ik heb het met drie boeken geprobeerd en uiteindelijk was Als de nacht eindigt van Laura Diane mijn redding! Wat een boek. En hoe heerlijk buitenaards. Kortom; ik vertel je in deze recensie maar al te graag hoe ik dit verhaal beleefd heb. 

Waar Als de nacht eindigt van Laura Diane over gaat 

In Als de nacht eindigt worden we meegesleurd naar de wereld waarin alles donker is. Door een verwoestende zonnevlam gaat niemand meer overdag naar buiten en leven ze nachts en opgesloten in hun huis. Lya heeft dan ook nog nooit de zon gezien en ziet thuis haar sterke vader steeds verder wegkwijnen door een ongeneselijke ziekte. Maar Lya wilt dit niet meer en voelt dat ze weg moet, al is het maar voor één dag…

Wat ik van Als de nacht eindigt vind

Ik zal even beginnen met dat dit boek mijn redding is. Ik voelde dat ik zin had in iets anders en dat hielp. Daarnaast heeft Laura Diane Als de nacht eindigt zo goed en buitenaards neergezet dat alles klopte. De drie totaal verschillende personages die je in eerste instantie volgt, de vriendschap die tussen hun heerst door datgene wat ze niet weten en daardoor beleven. De latere ontmoeting en de vriendschap en gedrevenheid die daardoor weer ontstaat in de groep; het verhaal klopt en heeft de nodige ingrediënten om verder te willen lezen. 

Daarnaast zit er ook een hele mooie en diepe achterliggende gedachten in verwerkt. De liefde van familie, iets dat je meekrijgt vanuit je opvoeding en het vinden van je indentiteit wanneer je niet goed weet wie en wat je kunt vertrouwen. Verlies en jezelf op nummer één zetten: Laura deed dit allemaal in als de nacht eindigt. Ja, wat mij betreft een veelbelovend eerste (ik kan niet wachten op deel twee!) young adult van Laura dat smaakt naar meer! 

Ik gaf Als de nacht eindigt van Laura Diane 4 sterren. 

Heb jij dit debuut van Laura al gelezen?

Ik kreeg dit boek opgestuurd ter recensie.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.