Recensie | Alles is nu – Amy Giles

Een tijdje geleden kreeg ik het eerste Nederlandse boek van Amy Giles binnen; Alles is nu. Een boek waar ik best wel heel erg nieuwsgierig naar was en waar mijn verwachtingen best wel hoog voor lagen. Toch heeft het even geduurd tot ik mij er toe kon zetten, maar nu is hij uit! En in deze recensie vertel ik je maar al te graag wat ik van Amy Giles haar Alles is nu vind.

Ik moet je eerlijk bekennen; ik heb het even uitgesteld en hij lag wel echt al even op mij te wachten. Niet omdat ik er geen zin in had, integendeel, maar meer omdat ik graag er echt de tijd voor wilde nemen. Hij scheen bijzonder sterk en heftig te zijn, dat werd mij door verschillende bookstagrammers in gefluisterd, dus ik wilde er de tijd voor kunnen nemen. Tijden een verhuizing zo’n zwaar boek lezen leek mij dan ook geen goed idee. Dus; zodra ik een beetje gesetteld was begon ik.

Waar Alles is Nu van Amy Giles over gaat

Alles is nu van Amy Giles gaat over Hadley. Hadley komt uit een rijk gezin, ze hebben een mooi groot huis, alles wat een hun hartje begeert. Althans, zo lijkt het vanaf de buitenkant. Wat er zich binnen afspeelt is wel andere koek. Haar vader mishandelt haar en om haar zusje te kunnen beschermen vangt Hadley alle klappen. Maar wanneer Hadley een relatie krijgt en haar vader daar achterkomt wordt het alleen maar erger. Als alles door een ongeval plots eindigt praat Hadley er niet meer over. Het kost haar al genoeg moeite om vrede te krijgen met het nu.

Wat ik van Alles is nu van Amy Giles vond

Het was goed dat ik het had uitgesteld want ik vond hem inderdaad best heftig. Bizar om te bedenken dat dit soort dingen ook in het échte leven gebeuren. Dat mensen dat elkaar aan kunnen doen. Desondanks en naast dat het (gelukkig) een ver ver van mijn bed show was vond ik het verhaal wel bizar goed in elkaar zitten. Je krijgt van beide kanten waarin Hadley leeft een beeld. Daarnaast switch je steeds van het heden naar het verleden en krijg je dus een goed beeld van de achterliggende gedachten bij dingen die er gebeuren. De schrijfstijl van Amy Giles vond ik ook een fijn lezen. Je voelt de pijn die Hadley met zich meedraagt maar ook de fijne dingen die in dit verhaal gebeuren zijn heel mooi beschreven. De strijd die ze voert met haar gevoelens en hoe ze de dingen weet te verbergen; het is echt bizar.

Kortom; ik kan je Alles is nu van Amy Giles heel erg aanraden. Wel zou ik je willen aanraden om dit boek niet te lezen als je opzoek bent naar iets luchtig want luchtig is dit verhaal absoluut niet. Het maakt indruk én het laat je niet meer los.

Ik heb dit boek 4 sterren gegeven.

Volg je mijn Bookstagram al?

Heb jij dit pareltje van Amy Giles al gelezen?

Dit boek kreeg ik opgestuurd.

1 Comment

  1. Maartje 01/02/2020 at 13:21

    Ik vond hem ook erg heftig en zwaar. Inderdaad ook een ver-van-mijn-bedshow, maar het kwam echt zo binnen. Ieder woord, iedere gebeurtenis.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.