Boeken | Recensie: Een onmogelijke keuze – Clare Mackintosh

Begin November verscheen Een onmogelijk keuze van Clare Mackintosh. Een boek met en aangrijpend verhaal over leven en dood en nooit weten of je de juiste keuze hebt gemaakt. Inmiddels, iets aan de late kante heb ik hem uit. Ik vertel je graag wat ik van dit boek vond!

Ik heb me echt door dit boek heen moeten slaan. Niet omdat het verhaal mij niet aansprak, integendeel, maar het was gewoon zo veel, heftig én dik! Daarbij was ik een beetje de leesflow zeg maar kwijt wat ook niet bepaald helpt. Maar inmiddels is dit alles verleden tijd en heb ik Een onmogelijke keuze van Clare Mackintosh uit.

Waar Een onmogelijke keuze van Clare Mackintosh over gaat

In een Onmogelijke keuze van Clare Mackintosh volgen we Pip en Max adams tijdens het ziektebed van hun zoontje Dylan. Dylan is ziek en gaat niet meer beter worden. Zijn ouders proberen zoveel mogelijk bij hem te zijn tot het ergste wat je als ouders kan overkomen hun treft: Pip wil de behandeling stoppen en Max wil doorzetten… Wat doe je in zo’n geval en wat gebeurt er als je het niet eens wordt?

Een onmogelijke keuze

Wat ik van Een onmogelijke keuze van Clare Mackintosh vond 

Ten eerste vond ik Een onmogelijke keuze een bijzonder zwaar boek. Zwaar vanwege het onderwerp (je wenst het niemand om zo’n beslissing te moeten maken) maar ergens ook wel vanwege alle aspecten die aan het licht komen. Zo lees je dit verhaal vanuit het perspectief van zowel Pip als Max maar ook vanuit bijvoorbeeld de behandelende arts van Dylan. Daarnaast krijg je in het begin terug blikken, vervolgens lees je wat er gebeurt en wat er zou kunnen gebeuren om vervolgens te eindigen met hoe het afloopt maar toch ergens ook wel weer met een open einde. Ik kan je bekennen; dat is best wel heel erg verwarrend soms. Zo verwarrend dat ik op een gegeven moment ben gaan google hoe het verhaal in elkaar zat. Want ik dacht te hebben gelezen wat de uitslag was en vervolgens gaan ze weer verder met de andere uitslag… Maar dit blijkt dus, kwam ik door google achter, vanuit het ene en het andere perspectief te zijn geschreven. Dus eigenlijk een vooruitblik vanuit beide keuzes die er gemaakt zouden kunnen worden. Snap je hem nog?

Sterk, somber maar ergens ook wel weer heel mooi

Maar goed, buiten de zwaarte en de verwarring die de lijnen een beetje met zich mee dragen vond ik het wel een onwijs goed verhaal. Je leeft met mee, krijgt een kijkje in de wereld waar je eigenlijk niet in wilt kijken en leest wat de media er mee doet en wat voor gevolgen dat kan hebben. Daarnaast, juist misschien door de verschillende perspectieven en kanten die het verhaal op kan gaan te laten zien, vond ik het ook wel weer heel kunstig. Ondanks dat ik op een gegeven moment dus even de draad kwijt was. Het raakt je wel en je wilt toch echt wel weten hoe het afloopt. Kortom; een sterk en somber maar ergens ook wel weer heel mooi verhaal. Een onmogelijk keuzen is een boek dat gelezen moet worden maar waar je wel helemaal in moet duiken.

Ik heb dit boek 3 sterren gegeven.

Heb jij Clara Mackintosh haar Een onmogelijke keuze al gelezen?

Dit boek kreeg ik opgestuurd. Deze blog bevat een affiliatie link.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.