Boeken | Recensie: Volg me – Joyce Spijker

Een paar weken geleden kwam ik erachter dat ik nog een boekenbon in mijn portemonnee had zitten… En ja, als boekenliefhebber had ik natuurlijk nog wel een aantal boeken op mijn lijstje staan die ik graag zou willen lezen. Waaronder Volg me van Joyce Spijker. Gewoon omdat ik daar zin in had en het dus kon bestelde ik hem. Nu een paar weken later heb ik Volg me van Joyce Spijker uit en dan vertel ik je in deze recensie wat ik er van vond.

volg me joyce spijker

Ik was nieuwsgierig naar dit boek. Ik las er verschillende meningen over; de een vond het een super sterk en realistisch boek en de ander miste de diepgang… Om erachter te komen bij welke groep ik hoor moest ik het boek Volg me lezen. En na De waarheid vond ik het eigenlijk wel de perfecte timing voor dit boek, dus vol goede moed begon ik.

Waar Volg me van Joyce Spijker over gaat

In volg me volgen we drie verschillende groepen; de influencer Claire, het influencer bureau Epic en documentaire maker Joelle. Alle drie hebben ze een verhaal. Want is het wereldje van de influencer wel zo roze geur en maneschijn? Wat is écht? Hoe gaat het er echt aan toe bij een influencer bureau én hoe kun je de achterkant laten zien in plaats van alles door een filter? En wat doe je als de waarheid veel harder is als de mensen denken? Een verhaal met de nodige realiteit met een mooi beeld van hoe een filter iets anders kan laten lijken als dat het eigenlijk is.

Wat ik van Volg me vind

Toen ik begon aan Volg me voelde ik dat dit wel eens een lekker ritje door het boek kon gaan worden. Het pakte me, ik had er zin in en ik was nieuwsgierig. De personages waren stuk voor stuk verschillend maar hadden onbewust één ding gemeen; de waarheid achterhalen. Alleen op verschillende manieren en dus vanuit verschillende personages komt dit aan het licht. Ik vind het kijkje in de wereld van influencers ontzettend goed weer gegeven en sterk neergezet. Het was alsof je er letterlijk over de drempel stapte. Daarnaast vond ik de diepere gedachtes achter de personages ook ontzettend sterk naar voren komen. Daardoor voel je dat er meer aan de hand is en alsof er inderdaad een echt filter overheen geplakt is. Kortom; ik vond het een heel goed in elkaar gezet verhaal en het zou me niks verbazen als het hier en daar in de echte wereld er ook zo aan toe kan gaan.

Ik gaf dit boek 5 sterren.

Schaf hier Volg me aan van Joyce Spijker.

Heb jij volg me van Joyce Spijker al gelezen?

Deze blog bevat een affiliatie link.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.