Boeken | Recensie: Als de kat van huis is… – Melinda Metz

Een paar maanden geleden ontving ik van uitgeverij Harper Collins het tweede boek van Melinda Metz: Als de kat van huis is…. Ook wel het vervolg op Hartendief op pootjes waar we al even mochten kennis maken met Mac. Hoewel dit boek flink wat tijd in mijn boekenkast tussen de to be read boeken heeft doorgebracht heb ik hem er vorige week bij gepakt en heb ik hem nu dan toch uit. Ik vertel je graag wat ik van dit tweede katterige boek van Melinda Metz vind!

als de kat van huis is melinda metz

Na een aantal zwaardere boeken te hebben gelezen had ik wel weer even zin in wat luchtigers. Iets katterige misschien ook wel en gewoon een boek waar je niet zoveel bij na hoeft te denken. Dus pakte ik Als de kat van huis is… van Melinda Metz uit de kast en begon er aan. Ik kan je vast verklappen; dit was het perfecte moment om even in de wereld van MacGyver en ‘zijn mensen’ te duiken.

Waar Als de kat van huis is van Melinda Metz over gaat

In Als de kat van huis is van Melinda Metz duiken we weer helemaal in de wereld van MacGyver (Mac). Alleen dit keer niet met zijn baasje Jamie maar met het nichtje van Jamie; Briony. Zij komt halsoverkop op Mac passen nadat ze haar verloofde voor het altaar heeft laten staan. Kortom; ze is wel even klaar met mannen en hoopt tijdens het oppassen even alles op een rijtje te krijgen en voornamelijk zónder mannen. Maar Mac is Mac niet als hij voelt dat hij daar wel wat aan kan veranderen… Hij lokt Briony naar Nate waarbij het in eerste instantie liefde op het eerste gezicht lijkt. Maar mensen moeten altijd moeilijk doen, waarom volgen ze niet gewoon hun instinct? Kortom; met MacGyver in de buurt is geen single veilig!

Wat ik van dit tweede boek van Melinda Metz vind

Eerlijk gezegd vroeg ik mezelf een beetje af, toen ik dit boek er weer bij pakte, of ik er deze keer wel doorheen zou komen. Een paar weken geleden was ik er al aan begonnen maar toen trok het mij niet zo en dat terwijl ik Hartendief op pootjes wel óntzettend leuk vond. Maar gelukkig, nadat ik even doorgezet had kwam ik weer in de flow. Ik kreeg helemaal zin om ieder moment dat het kon even in dit boek te duiken en de avonturen van MacGyver te beleven. Daarnaast vond ik Briony een heel fijn personage om over te lezen. Die naast struggles in de liefde ook met herkenbare onzekerheden kamt en daardoor niet goed weet hoe ze verder moet. Dan de leuke en zorgzame Nate; ik snap wel dat Mac deze twee personages wilt koppelen. Want er springt van het eerste moment dat ze elkaar ontmoeten van alles vanaf. Kortom; I like it! Ik zie dit boek, en ook het vorige deel trouwens, wel als een dorpje waarin alles kan en perfect is voor me, haha. Net zoiets als Chesapeake Shores, maar goed, dat even ter zijde.

Uiteindelijk heb ik dit boek 3 sterren gegeven. Qua zwijmel gehalte en het feit dat dit een ultiem feelgood boek is met Mac en zijn ge-wel-di-ge acties is zou ik hem ook wel een 4,5 willen geven. Maar daar miste ik toch nog wat diepgang van de personages voor. Juist omdat het zulke fijne personages zijn zou ik er nog meer over hun willen weten. En omdat het gewoon een heel zoetsappig boek is houd ik het bij deze 3 sterren!

Voor een goed boek om even je gedachten mee te verzetten kan ik je Als de kat van huis is van Melinda Metz zeker te weten aanraden!

Heb jij Hartendief op pootjes / Als de kat van huis is al gelezen?

Deze blog bevat een aantal affiliate links.

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.