Boeken | Recensie: Famous – Amy Jones

Ik ontving een kleine paar weken geleden Famous van Amy Jones. Een boek waar ik, toen ik hem een tijdje geleden voorbij zag komen, best wel nieuwsgierig naar was. Helemaal omdat het eigenlijk best wel een ander soort verhaal is als wat ik normaal lees en helemaal in een andere setting. Inmiddels heb ik hem uit en vertel ik je in deze recensie wat ik van dit boek vind!

Soms heb je van die onverwachte boeken waar je binnen no time doorheen vliegt. Zo’n boek was eigenlijk Famous van Amy Jones wel. Eentje waarbij ik even kon verdwijnen aan alles wat er momenteel speelt en in een verhaal kon duiken dat héééél ver van mijn leven af staat, gelukkig.

Waar Famous van Amy Jones over gaat

In Famous volgen we Ava en Mags. Ava is bekend door de reality show over haar familie en Mags is de zangeres van een up and coming band. Twee meiden die een totaal ander leven leiden en elkaar niet kennen maar wel één ding gemeen hebben; ze zijn allebei bekend en dreigen onder te gaan aan de verachtingen van anderen die vertellen hoe zij hun leven moeten leiden. Hun onverwachte vriendschap geeft hen de kans terug te claimen wat ze allang zijn kwijt geraakt: de regie over hun eigen leven.

Famous is een sterk verhaal dat de andere kant belicht

Amy Jones heeft met Famous een heeeeeeerlijk verhaal neergezet. Al las ik wel dat de meningen hier over verdeeld zijn. Toch vond ik het een heel fijn verhaal om even helemaal in weg te duiken. Een verhaal waar je wordt meegenomen in een wereld waar de spotlights op nummer één staan zonder dat ze er zelf per se voor hebben gekozen. Waar vaak de mooie kanten van de roem en fame naar voren komen is dat in dit verhaal juist het tegenovergestelde. Amy Jones zorgt er voor dat met beide meiden mee leeft en je een realistisch beeld krijgt van wat er mentaal met je kan gebeuren als je in de spotlights staat.

Daarnaast vind ik het ontzettend tof hoe het verhaal ergens midden in begint, dan verder gaat naar een aantal jaar daarvoor én dan over de helft weer verder gaat met waar het mee begon. Het komt ontzettend mooi met elkaar samen en het voelt dan ook als lezers alsof alle puzzelstukjes ineen vallen.

Kortom; ik ben enthousiast! Famous is een heerlijk boek om, juist in deze tijd, te lezen en even helemaal weg te duiken in een totaal andere wereld!

Het mooie is dat je het boek als paperback kunt lezen maar ook met het Kobo plus abonnement. 

Ik heb dit boek 4 sterren gegeven.

Heb jij Famous van Amy Jones al gelezen?

Dit boek heb ik gekregen.

Deze blog bevat affiliatie links.

 

1 Comment

  1. Jennifer 07/04/2020 at 19:04

    Mooie recensie. Ik ben zelf ook enthousiast over Famous!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.