Boeken | Gelezen: Eat that frog – Brian Tracy

Vorig jaar won ik een aantal boeken bij Maven publishing. Ik mocht een x aantal gram aan boeken uitzoeken. Eén van die boeken was Eat that frog van Brian Tracy! Hoewel hij niet op mijn TBR list stond om snel te lezen heb ik hem sinds gister uit. Hij kwam even zo plop tussendoor en ik vertel je graag, omdat jullie dat graag wilde (wat bleek uit mijn poll op Instagram), wat ik van Eat that trog van Brain Tracy vind.

Self hulp boeken, boeken over business of productiviteit; ik heb er een aantal in mijn boekenkast liggen. Maar echt er voor gaan zitten en lezen (buiten dit boek om) doe ik eigenlijk niet. Als ik dan wel iets nodig heb dan scroll ik even door de inhoudsopgave heen opzoek naar het hoofdstuk met het mogelijke antwoord. Ik weet niet, het trekt mij gewoon niet zo. En toch had ik ineens afgelopen week Eat That trog van Brian Tracy in mijn handen en had ik hem na 2 keer knipperen uit.

Waar Eat that frog over gaat

Achterflap: Als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag ‘een makkie’ zijn. Eat that frog laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker doorslikt. Hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uit schuift blijken namelijk bijna altijd de taken die de grootste, meest positieve impact op je werk en leven zullen hebben.

Waarom Eat that frog mijn aandacht trok en ik hem nu uit heb

Ik vond het interessant om te lezen hoe men denkt en hoe ik mij herkende in het vooruit schuiven van klusjes Ik herkende mij in het feit dat ik graag productief wil zijn maar vaker alleen de leuke en kleinere klussen eruit pik waar ik direct resultaat van zie. Vervolgens wordt die lijst list niet veel korter… In Eat that frog gaf Brian Tracy mij 21 inzichten en handvaten om deze uitstel klussen niet meer uit te stellen en het daadwerkelijk te gaan doen. Het af te maken en niet te stoppen voor het daadwerkelijk klaar is. Maar ook om die vreselijk lange lijst aan dingen die je nog moet doen anders in te delen. Het gaf mij inzichten hoe ik deze grote dingen zou kunnen verkleinen, waardoor het aantrekkelijker wordt ondanks dat het misschien toch nog zo stom of niet leuk is. Kortom; het zette mij aan het denken. Eat that frog is een eye opener en laat je met de kleinste dingen productief voelen.

Ja, wat ik al eerder zei; dit boek zit vol met dit soort handige handvaten en eye openers om die kikker (Eat that frog), waar het uiteindelijk allemaal om draait, toch daadwerkelijk door te slikken.

Ik gaf dit boek 3 sterren.

Schaf hier de paperback van Eat that frog aan of lees hem met Kobo plus.

Kun jij je goed zetten tot alles wat op je to do list staat?

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links.

1 Comment

  1. Marloes van Haften 11/04/2020 at 15:02

    Dit boek wil ik toch wel erg graag lezen. Ik schuif, net zoals veel mensen, toch de grotere klussen het vaakst voor mij uit. Het fijnst vind ik het als ik redelijk snel resultaten zie. Binnenkort dit boek eens aanschaffen!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.