Boeken | Gelezen: Het vuur in mijn – Erin Stewart

Een paar weken geleden kocht ik (zo influencebaar als ik ben) Het vuur in mij van Erin Stewart. Omdat ik nog niet genoeg boeken op de stapel had liggen en toch wel heel erg nieuwsgierig was naar dit boek besloot ik hem te bestellen. Inmiddels heb ik hem uit en vertel ik je graag wat ik van dit boek vind!

het vuur in mij erin stewart

Voordat Het vuur in mij mij werd aangeraden is dit boek mij compleet ontgaan. Met andere woorden; ik had er nog niet eerder van gehoord. Toch trok dit verhaal mij wel aan en wilde ik weten waarom dit zo goed werd gevonden. Ik kan je vast verklappen; dit verhaal pakt je emotioneel he-le-maal in en houdt je vast tot het einde.

Waar Het vuur in mij van Erin Stewart over gaat

Erin Stewart laat je in Het vuur in mij kennis maken met Ava. Zij is een een vreselijke huisbrand haar ouders, haar beste vriendin, haar huis én haar gezicht kwijt geraakt. In Het vuur in mij ga je met Ava weer voor het eerst mee naar school waar ze compleet verminkt opnieuw moet beginnen. Ze voelt zichzelf een monster en verwacht een complete ramp.

Tot haar grote verbazing ontmoet ze op school een ander meisje dat ook een brand overleefde; Piper. Piper zorgt ervoor dat Ava zich minder alleen voelt en zich steeds meer de Ava van voor de brand gaat voelen. Hoewel Piper zo stoer en onaantastbaar lijkt komt Ava er langzaam maar zeker achter dat je niet alle littekens even makkelijk kunt zien.

Het vuur in mij is een verhaal over vallen, opstaan en opnieuw beginnen

En voornamelijk over volhouden en je zelf hervinden in een totaal nieuw leven. Een leven dat ze eigenlijk niet wilt leven maar dat ze wel moet leven. Want Ava heeft een tweede kans gekregen. En dat gaat absoluut niet in een, in twee keer of in drie keer goed. Ava moet vechten met al haar leed en de pijn die zij een plekje moet zien te geven. Gelukkig ontmoet zij wonder boven wonder een nieuwe vriendin. Een lot genoot maar die heel anders er tegenaan kijkt als dat Ava doet. En dat brengt je bij het punt dat je Ava, maar ook haar nieuwe vriendin Piper, steeds ziet groeien dat gepaard gaat met stoeien tegen alles wat weg is en nu anders is. Ava en Piper geven een hele andere kijk op het leven en dat alles niet vanzelfsprekend is maar dat je wel zelf bepaald hoe je het leeft. En dat heeft Erin Stewart in Het vuur in mij zo ontzettend goed en sterk neergezet.

Erin Stewart heeft een verhaal gemaakt dat je raakt

Ja, ohmygod. Ik heb meerderemalen met een mega grote brok in mijn keel gelezen. Maar ook met momenten dat ik even moest stoppen. Dit verhaal is zo ontzettend sterk en rauw geschreven dat je elke emotie even een plekje moet geven voordat je verder kan. Ik vind het bijzonder hoe Erin Ava en Piper, twee meiden die totaal verschillend zijn, elkaar heeft laten vinden en precies op de juiste momenten elkaar helpen met het opstarten van een nieuw leven. Kortom; dit boek heeft mij diep geraakt en ik kan je dit boek, samen met de nodige zakdoekjes, van harte aanraden. Want Het vuur in mij is écht ijzersterk en raakt je tot heel diep!

Ik gaf dit prachtige en diepgaande boek dan ook 5 sterren.

Schaf hier de Paperback van Het vuur in mij aan óf lees hem hier met Kobo plus!

Heb jij dit ijzersterke boek van Erin Stewart al gelezen?

Deze blog bevat affiliatie links

1 Comment

  1. Jennifer 22/04/2020 at 13:15

    Super mooie recensie. Ik vond het echt spannend wat je van het boek zou vinden ❤️

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.