Boeken | Day Dreamer – Luna van Roosen

Een paar maanden geleden ontving ik het debuut van Luna van Roosen: Day Dreamer. Een totaal ander soort boek (fantasy) dan dat ik normaal lees dus ik was heel benieuwd. Het heeft even geduurd tot ik er in zat, maar nu ik Day Dreamer uit heb vertel ik je graag wat ik er van vond!

Waar Day Dreamer over gaat

“Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins die verliefd wordt op een draak van een stiefzus. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat geen enkele pen ter wereld in staat is om het te herschrijven.”

Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.

Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te doen bloeien”

day dreamer luna van roosen

Een poging twee voor Day Dreamer

Ik moet je eerlijk bekennen dat dit boek aardig lang (misschien ergens wel te lang?) op de plank heeft gelegen. Dat had een reden; de eerste keer dat ik er in begon (ergens eind vorig jaar) kwam ik er totaal niet in en wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik aan het lezen was. Luna van Roosen schrijft anders als de boeken dat ik ‘normaal’ lees en daarbij is het misschien ook wel een andere genre en in eerste instantie niet dat wat ik verwacht had. Kortom; ik heb hem toen weer aan de kant gelegd en ben ergens anders in begonnen.

Nu een kleine anderhalve week geleden zag ik dat dit boek ook met Kobo Plus te lezen valt en aangezien ik mijn nieuwste aanwinst even goed wilde proberen… Besloot ik Day Dreamer dus weer op te pakken. Ook deze keer merkte ik dat ik er moeizaam in kwam. Misschien omdat het verhaal anders was als dat ik gehoopt had of omdat ik bepaalde dingen gewoon niet zo logisch vond.. Of misschien omdat ik er gewoon nog niet lekker in zat en het lezen dan wat stroever gaat. En toch…tijdens het lezen werd ik toch wel nieuwsgierig en voelde ik de flow voor het verhaal groeien. Dus waar ik me eerst totaal niet kon verplaatsen in Lora en het verhaal lukte dit nu stukje bij beetje een beetje meer. En uiteindelijk had ik hem dan toch uit.

day dreamer luna van roosen

Wat ik er uiteindelijk van vond

Nu achteraf vond ik hem toch ergens ook wel weer leuk. Qua sprookjes verhaal vind ik wel dat Luna dit heel beeldig heeft weten te beschrijven en de platen in het boek (die je helaas niet meekrijgt als je alleen vanuit een ebook leest) zijn ook zeker een toegevoegde waarde. Dat moet ik zeker wel even zeggen, want ondanks dat het voor mij niet altijd even realistisch over kwam en ik me er niet altijd helemaal in kon vinden, werden sommige beelden wel duidelijker door de tekeningen in het boek. Maar het is simpel gezegd niet mijn favoriete verhaal. Het feit dat dit een fantasy  boek is, het voor mij hier en daar een beetje ongeloofwaardig en helemaal niet realistisch over komt, maakt denk ik dat ik tot deze conclusie kom. Desondanks, omdat ik ergens (als verhalenliefhebber) toch wel wilde weten waar – en hoe – het zou eindige, ben ik blij dat ik hem uit heb gelezen.

Maar omdat het mijn genre niet is betekent het natuurlijk niet dat het geen goed boek is. Ik denk dat jij, bijvoorbeeld als fantasy liefhebber, er door de beeldende schrijfstijl en de mooie tekeningen er helemaal in kan verdwijnen.

Ik gaf Day Dreamer 2 sterren.

Ben jij een beetje van de sprookjesachtige verhalen of sla je die liever over?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.