Recensie | De beminde – Kiera Cass

Toen ik een paar weken geleden een mailtje ontving dat Kiera Cass met een nieuw – duologie – boek zou komen werd ik wel heel nieuwsgierig. Ik ben fan van de Selectie (ondanks dat ik nog maar één deel heb gelezen) en was dus wel benieuwd of dit net zo’n fijn verhaal zou zijn. Inmiddels heb ik hem uit en vertel ik je graag wat ik er van vind.

de beminde kiera cass

Waar gaat De beminde van Kiera Cass over?

“Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen.
Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.”

De beminde sleept je mee in de wereld van koninginnen en mooie jurken

Het klinkt bijna als een droom van een klein meisje: even in de wereld duiken van prinsen op witte paarden (al is het in dit geval een koning), mooie jurken en deftige balzalen. Met dat in mijn achterhoofd begon ik aan De beminde. Eerlijk gezegd was het niet specifiek die droom die je vroeger droomde die zich afspeelde in dit verhaal. Ik vond het een fijn verhaal, een verhaal waar je, zoals je hoopt, even helemaal in weg kunt duiken omdat het niet gerelateerd is aan de echte wereld. Maar ook een verhaal waar vriendschap en liefde in naar voren komt en het zijn van een vrouw als iets sterks wordt bekroond. Een verhaal dat zijn eigen geschiedenis verteld en waar je meer over wilt weten. Dat maakte mij nieuwsgierig naar Hollis haar verhaal én naar de knappe koning Jamerson die meer blijkt te zijn dan alleen een koning.

Hollis verteld in De beminde haar pakkende verhaal

Vaak lees je een verhaal (zo ook bijv de selectie) waar het draait om de kroon te mogen dragen en tot koningin of prinses te worden benoemd. Dat heeft Kiera Cass in De beminde anders gedaan. Je leert Hollis kennen als een sterke jonge vrouw die opkomt voor haarzelf en achter datgeen aan gaat wat haar gevoel haar verteld. En dat het niet altijd slecht hoeft te zijn. Ook als je er helemaal alleen voor blijkt te staan uiteindelijk. Het mooie aan dit verhaal vond ik ook dat het je pakt. Ik leefde ontzettend met de gebeurtenissen van Hollis mee en was haar in mijn hoofd aanwijzingen aan het geven.

Kortom; ik heb genoten van dit koninklijke verhaal en kan het je zeker aan bevelen als je opzoek bent naar een boek waar je even lekker in kunt duiken. Gewoon omdat het kan en omdat het een fijn verhaal is. Een verhaal dat goed in elkaar zit en dat je gewoon wilt lezen.

Ik geef De beminde 4 sterren.

Heb jij De Beminde al gelezen?

Dit boek kreeg ik opgestuurd.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.