Lifestyle | Wat is #bookstagram en hoe ben ik gestart

Sinds bijna 2 jaar heb ik er naast nagels, schrijven (bloggen) een nieuwe hobby bij: Bookstagram. Een term waarvan ik in het begin niet wist dat hij bestond. Toch kan ik momenteel niet meer zonder. Wat bookstagram is en waarom ik niet meer zonder kan daar vertel ik je graag meer over. Maak kennis met de wereld van Bookstagram!

Eerste even in het kort: Wat is #bookstagram?

Misschien kun je het al uit de titel halen; maar bookstagram is eigenlijk een instagram account dat volledig draait om het lezen en het delen van je lees aka boek avonturen. Boeken zijn (als je ze leuk neerzet en aankleed) ontzettend fotogeniek en deze kun je dan op een fijne manier terug laten komen op jouw Instagram (bookstagram) account. Dan kun je er, net zoals ik doe, een blog naast hebben waar je wat dieper in gaat op het boek door middel van een recensie. Maar veel bookstagrammers die kiezen er ook voor om in de tekst onder de bookstagram foto een recensie te schrijven. Zo kun je helemaal drie hobby’s combineren: Lezen, schrijven, en fotograferen. Als je er dan op instagram de hashtag #bookstagram bij plakt dan kun je heel gemakkelijk en snel met andere boeken liefhebbers in contact komen. Dat is simpelweg waar bookstagram om draait; delen van jouw liefde voor boeken met andere boeken liefhebbers!

Wat is #bookstagram

Hoe ik zo in de #bookstagram wereld terecht kwam

Bookstagram is eigenlijk spontaan in mijn leven geslopen. Ineens was het daar en had ik een nieuwe hobby gevonden waar ik nu, bijna twee jaar later, nog steeds mijn liefde en zaligheid in kan verwerken. Het zat zo; ooit had ik een blog. Of ooit; zo’n 6 jaar. Ik schreef lief en leed op en deelde dat met de wereld. Maar toen viel dat stil en was er hier en daar zo af en toe nog een blog. Ondanks dat ik schrijven nog steeds ontzettend fijn vind voelde ik het gewoon niet meer. In plaats van dat ging ik lezen en begon ik over mijn lees avonturen te delen. Ik kwam erachter dat er achter de recensies op blogs ook een upcoming Instagram wereld genaamd #bookstagram zat. Waar het in bloggers land helemaal ‘in’ was om samen te werken met PR bureau’s, is het in bookstagram juist het ding om andere te enthousiasmeren over dat geweldige boek dat je hebt gelezen. Aan de hand daarvan kom je in contact met andere bookstagrammers en het kan op een gegeven moment ook zo gaan dat je hier en daar eens een recensie exemplaar opgestuurd krijgt. Inmiddels schrijf ik alleen nog maar over boeken hier op mijn blog, heb ik ook mijn Instagram omgetoverd tot een bookstagram en deel ik daar mijn liefde voor boeken én nagels (want die passen er gewoon heel mooi tussen, haha).

Waarom ik het bloggen in de bookstagram wereld dan wel volhoudt

Het grootste verschil met de bloggers wereld en het feit dat ik hier mijn motivatie niet voor kwijt raak is dat dit niet draait om de concurrentie van de ander Bookstagrammers. Misschien is het er wel hoor, maar dan is hij lang niet zo aanwezig als in de bloggers wereld (destijds). Dat was in de bloggers wereld juist wel het geval en daardoor verloor ik mijn motivatie voor het schrijven.

Daarnaast kom je door bookstagram (en uiteraard als boek liefhebber aangezien het daar om draait) ook weer ontzettend toffe en nieuwe boeken tegen. Ik heb in de afgelopen jaar mijn boeken kast bijna net zo hard kunnen uitbreiden als ik met mijn gelpolish stash doe. Ik kan je vertellen; dat is veel! Maar naast de nieuwe boeken de je tegen komt is hier de contact drempel ook vele malen lager dan in de bloggers wereld. Mede dankzij de lage concurrentie drempel denk ik. Maar ik heb dagelijks contact (dm’s en WhatsApp) met andere bookstagrammers en sommige daarvan beschouw ik inmiddels ook als vriendinnen. Iets dat een ontzettend leuke en gezellige bijkomstigheid is!

Dit zo samen: de gezelligheid, liefde voor boeken en de creativiteit die je er in kwijt kunt (boeken kunnen zó fotogeniek zijn) maakt denk ik dat ik het nu nog steeds zo leuk vind. Voorlopig voel ik de warmte voor deze passie ook nog niet verdwijnen hoor, daar is het nog allemaal veel te leuk voor en daar heb ik nog véél te weinig boeken voor gelezen!

Bekijk hier mijn Boosktagram Story Templates.

Ga naar mijn #bookstagram

Heb jij een #bookstagram account? Zo ja, hoe kunnen we die vinden en hoe ben jij ooit begonnen?

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.