Boeken | Recensie: Mijn jaar na jou – Nina de Pass

Het eerste woord dat er in mij op kwam nadat ik de laatste zin van het epiloog las was WAUW. Ik las Nina de Pass haar debuut Mijn jaar na jou en ben er van onderste boven. In deze recensie vertel ik je graag hoe ik dit bijzonder heftige boek beleefd heb én of ik je hem aan kan raden.

Waar Mijn jaar na jou van Nina de Pass over gaat

“Negen maanden later besluit Cara’s moeder dat een kostschool in de Zwitserse Alpen de nieuwe start is die haar rouwende dochter nodig heeft. Maar Cara weet dat het niets uitmaakt; Georgina is weg en niets zal haar terugbrengen. Op haar nieuwe school weet niemand iets over Cara’s verleden en ze is van plan dat zo te houden. Maar hoe ze ook haar best doet om afstand te bewaren, haar nieuwe vrienden breken haar zorgvuldig opbouwde muur langzaam af. Vooral de ongewone, oprechte Hector, die beter dan wie dan ook begrijpt hoe ze zich voelt. Hoe dichter Cara naar Hector toe groeit, hoe meer Georgina wegglijdt. Het leven omarmen betekent dat ze het verleden moet loslaten, maar Cara weet niet zeker of ze wel een tweede kans verdient.”

Mijn jaar na jou sleept je mee en doet wat met je

Ik weet niet hoe diep dit verhaal bij Nina de Pass zat, maar Mijn jaar nou jou heeft een diepe indruk gemaakt. Wat een bijzonder heftig en héél diep verhaal! Vanaf het begin weet je dat dit een lange en zware rit gaat worden. Niet omdat het verhaal niet aanspreekt maar gewoon omdat je voelt dat verhaal je niet in de koude kleren laat zitten. Het sleept je letterlijk mee met het verdriet van Cara, het nieuwe leven en de ’tweede kans’ op de kostschool en de mooie en toch ook wel ergens passende omgeving waarin dit verhaal zich afspeelt. Je weet dat rouw een van de meest moeilijkste dingen is… Maar hoe goed dat hier samen met vriendschap en liefde in dit verhaal verwerkt is, is echt een applausje waard. Want het pakt je, het neemt je mee en het doet écht wat met je.

Mijn jaar na jou van Nina de pass is het waard

Ja echt, jeetje! Dit verhaal heeft mij wel weer even stil gekregen. Het is zo rauw, sterk en ook ergens wel weer heel mooi. Buiten dat ik weg ben van de omgeving (ondanks dat dat maar een heel klein beetje voor komt in het verhaal), ben ik ook weg van de personages. Sowieso van Cara en hoe sterk zij is. Of uiteindelijk blijkt te zijn. Maar ook van Hector en Cara’s nieuwe vrienden Fred en Ren. Ik heb ze allemaal met open armen ontvangen en vond het tof om te zien dat ze ondanks hun eigen issue’s elkaar vinden en onbewust met elkaar bezig blijven ondanks dat het niet een hoofdlijn in het verhaal is. Kortom; Mijn jaar na jou is het zeker waard om gelezen te worden! Dus ben je opzoek naar een boek met een heftiger thema maar dat wel heel goed in elkaar zit? Dan weet je dat ik je Mijn jaar na jou per direct ga aanraden!

Ik geef dit prachtige verhaal 4 sterren!

Heb jij dit debuut van Nina de Pass al gelezen?

Dit boek kreeg ik opgestuurd.

Deze blog bevat een affiliate link.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.