Recensie: Onverbeterlijk – Lisette Jonkman

Ik kon niet wachten om in Lisette Jonkman haar nieuwste boek te beginnen: Onverbeterlijk was toegevoegd aan Kobo Plus. Hoewel Onverbeterlijk niet op mijn TBR stond kon ik het niet laten om hem er even ’tussen proppen’. Want ja, deze novelle kon ik natuurlijk niet links laten liggen. Inmiddels heb ik hem uit en vertel ik je graag wat ik er van vond!

Onverbeterlijk Lisette jonkman

Ik ben groot fan van Lisette Jonkman haar boeken. Boeken met een verhaal waar je de humor zo vanaf ziet druipen en dat gecombineerd met de nodige diepere lagen. Kortom; precies de soort boeken waar je mij mee omver kunt blazen. Dus toen bekend werd dat Lisette met een novelle zou komen kon ik niet wachten. En daar was hij dan eindelijk!

Waar Onverbeterlijk over gaat

“Onverbeterlijk is een heerlijk feelgoodverhaal van Lisette Jonkman, bekend van de Verkikkerd- en Onbreekbaar-serie. Perfect quarantaineleesvoer! De laatste plek waar journaliste Bente in quarantaine wil zitten, is op de boerderij van de onverbeterlijk onbeleefde schrijver die ze net heeft geïnterviewd. Als Bente na het verschrikkelijke gesprek weer op het station staat, klaar om naar huis te gaan, belt haar moeder met het nieuws dat haar vader corona heeft en Bente beter niet thuis kan komen. “Blijf maar waar je bent,’ zegt haar moeder… Blijven waar ze is? Op het platteland, in the middle of nowhere, bij die afschuwelijke vent? Zo afschuwelijk vond ze hem er overigens niet uitzien toen hij zijn voordeur opendeed, maar zijn stugge houding heeft ervoor gezorgd dat ze binnen een paar uur een enorme hekel aan hem kreeg. Het wordt dus geen enkel probleem om die verplichte anderhalve meter afstand te houden… Toch?”.

Wat ik van Onverbeterlijk vond

Ohmygod, ik weet niet hoe het gebeurt. Maar Lisette deed het met dit boek gewoon weer. Hoe kort en krachtig dit verhaal ook is; ik zat er he-le-maal in! Desondanks vloog ik er voor de dikte van het boek best sloom doorheen, maar dat had dan weer te maken met de aantal uren die in en dag zitten en dat dat misschien gewoon een beetje soms te weinig is. Want aan het verhaal lag mijn lage tempo zeker niet. Vanaf de eerste letter die ik las over Bente was ik al helemaal om. Ik ging op in haar ontmoeting met een schrijver die de meest verschrikkelijke schrijver beschrijft qua socialiteit naar mensen toe. En toen zat ik er in. Zo snel ging het!

De personages, zowel Bente als ‘meneer Wijsmans’ zijn echt ge-wel-dig! En helemaal de tijdlijn die zij doorlopen vanwege corona en daarbij verplichte maatregelen. Hoe tof is het dat Lisette de huidige manier van leven in dit verhaal heel toepasselijk naar voren heeft laten komen en dit heeft gecombineerd met een aantal overheerlijke humoristische scènes. Zoals je hoort… IK BEN ENTHOUSIAST! Ik heb genoten en en kan je Onverbeterlijk van Lisette Jonkman zeker aanraden. Het is een vrij korte maar krachtige novelle die je eigenlijk gewoon nauwelijks tot niet links kan laten liggen als je verzot bent op Lisette haar boeken. Want deze hoort daar absoluut tussen!

Ik gaf deze geweldige novelle een mooie 5 sterren!

Schaf hier Onverbeterlijk aan of lees hem met Kobo plus!

Heb jij deze novelle van Lisette al gelezen?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.