Recensie | De scharrelboederij – Marianne Busser en Ron Schröder

Op mijn werk hebben we aardig wat boeken in de kast staan. Zowel oude als nieuwe boeken. De favoriet van dit moment op het kinderdagverblijf is Boer Boris gaat naar zee. Maar nu ontving ik van de week het nieuwste voorlees boek van Marianne Busser en Ron Schröder; De scharrelboederij. Hoe zullen ze deze vinden? En wat vind ik er van? Ik heb hem alvast gelezen en vertel je er graag meer over.

de scharrelboederij

Sowieso ben ik fan van prentenboeken waarbij veel kleur te vinden is. Nu kan ik je vast verklappen dat het bij De scharrelboederij zeker het geval is! Zowel de cover van het boek als de binnenkant is een en al gezelligheid. Waar naar mijn mening een fijn voorlees boek moet aan voldoen is dat het lekker voorleest en het niet té veel tekst met ingewikkelde inhoudt heeft. Mijn persoonlijke voorkeur gaat ook uit naar een voorlees boek in een soort van versjes/poëzie vorm waardoor het nog fijner voorleest.

Waar ‘De scharrelboederij’ over gaat

“Een vrolijke bundel vol versjes over de scharrelboerderij. Over melk die niet zomaar uit een pak komt, over dieren die rollen in de modder en over onbespoten groenten. Om voor te lezen door (groot)ouders, juffen en meesters. Met vrolijke illustraties van Natascha Stenvert.”

Wat ik van Marianne Busser en Ron Schröder hun ‘De scharrelboederij’ vind

Nu ben ik, buiten het voorlezen op mijn werk (zowel 0-4 als 4-12 jaar), eigenlijk helemaal niet zo thuis in de voorleesboeken. Ondanks dat ik zeker een voorstander ben van voorlezen (ook op de wat oudere leeftijd (gelukkig kunnen mijn BSO’ers dat over het algemeen wel waarderen)) en regelmatig voorlees, ken ik eigenlijk nauwelijks de auteurs. Dus toen ik dit boek binnen kreeg ben ik even gaan google. En wat blijkt; Marianne Busser en Ron Schröder zijn onder andere bekend van de boeken over Liselotje! Kortom; ik begon vol goede mood aan ‘De scharrelboederij’.

de scharrelboederij

Het eerste wat mij opviel was dat het per spread een hoofdstuk is en de verhaaltjes in een soort van rijmpjes/versies stijl zijn geschreven. Iets waar ik grote voorstander van ben zoals ik al eerder benoemde. Verder wordt de lezer helemaal meegenomen in wat op een boerderij zich afspeelt, van hoe de melk gemolken wordt tot aan de melk die verkocht wordt in de winkel. Wel vond ik dat sommige hoofdstukken aardig dicht zat wat de woorden betreft waardoor het wat minder soepel las en voor kinderen heel veel kan zijn. Maar verder ben ik heel positief! Het ziet er gezellig uit en de taal is voor de rest heel behapbaar voor de kinderen. Dat in combinatie met de vrolijke platen maakt het denk ik een heel leuk en interessant voorlees boek! Ik ga ‘De scharrelboederij’ snel uitproberen op de groep!

Bestel ‘De scharrelboederij van Marianne Busser en Ron Schröder hier!

Wat is jouw favoriete voorleesboek?

Dit boek kreeg ik opgestuurd. Dit artikel bevat een affiliate link.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.