Recensie | Het winkeltje in Cockleberry Bay – Nicola May

Een paar weken geleden ontving ik het eerst deel van de Cockleberry Bay serie van Nicola May. Een serie bestaande uit drie delen waar ik eigenlijk wel heel erg nieuwsgierig naar was. Hoewel hij even heeft moeten wachten heb ik hem inmiddels uit en vertel ik je graag wat ik er van vond!

Toen ik het mailtje ontving dat dit boek én deel twee & drie zouden uitkomen werd ik wel nieuwsgierig. Het winkeltje van Cockleberry Bay van Nicola May klonk als muziek in de oren en helemaal om in de vakantiestemming te komen. De cover oogt al vrij vrolijk en ook wel luchtig maar je kunt er nog niet echt een verhaal uit halen. Nu ik het boek gelezen heb kan ik je vertellen dat het wel past bij het verhaal. En over het verhaal in dit boek vertel ik je graag meer.

Waar gaat ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ over?

“Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin niet mee. Haar leven in Londen is een complete puinhoop. Als ze een vervallen winkel erft in een dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Het geld kan ze goed gebruiken om de boel op orde te krijgen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat het winkeltje niet verkocht mag worden. Ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken. Nicola May stopt in ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ lekker veel kleurrijke personages en allerlei twists. Je leeft van begin tot eind met Rosa mee en waant je echt in Engeland.”

Wat vond ik van Nicola May haar ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’?

Kort en krachtig; ik heb mij de afgelopen twee weken helemaal in de wereld van de Cockleberry Bay in Devon gewaand. Een Engels dorpje aan de kust waar je helemaal op gaat in het leven van Rosa Larkin. Je leert Rosa kennen maar ook haar hondje Hot en de ook voor haar de nieuwe bewoners waar ze, als ze een winkeltje krijgt geërfd door een wild vreemde, mee te maken krijgt in Cockleybarry Bay. Je waand je even helemaal naar het kustplaatsje en daar heb ik oprecht van genoten. Alsof je echt even helemaal lekker weg bent. Daarbij vond ik de verhalenlijn ook wel heel fijn en zoetsappig. Van een vreemd tintje vanwege hier en daar iets wat vreemde bewoners, tot liefde en nieuwe en bijzondere vriendschappen. Kortom; ‘Het winkeltje van Cockleberry Bay’ heeft alles in zich voor een heerlijke zomerse feelgood! En het mooie is; deel twee én drie zijn ook reeds uitgekomen en kun je er gelijk achteraan lezen! Op naar Devon!

Hoewel ik deel twee én drie nog moet aanschaffen kan ik niet wachten om daar in te beginnen zo gauw mijn TBR het toe laat. Wordt vervolgd:).

Ik gaf dit boek 4 sterren.

Heb jij dit eerste deel van de Cocklebarry Bay serie al gelezen?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.