Boeken | Recensie: Het veilige huis – Anna Downes

Een paar weken geleden ontving ik een mailtje waarin werd aangekondigd dat Het veilige huis van Anna Downes uit zou komen. Een psychologische thriller die je op het puntje van je stoel zou laten zitten. Nu zijn Thrillers niet per definitie mijn favoriete boeken, maar soms zit er zo’n pareltje tussen. Nu wist ik natuurlijk van te voren niet of dat met Het veilige huis ook zou zijn, maar ik was wel nieuwsgierig. Ik heb hem inmiddels uit en vertel je in deze recensie wat ik van dit boek vind.

het veilige huis anna downes

Het veilige huis van Anna Downes is een thriller en dus een genre dat ik maar zo heel af en toe lees. En gelukkig is het tot nu toe nog niet tegen gevallen. En ook zeker niet met dit nieuwe verhaal. Want jeetje, wat zat ik er in! Ik hem zowel gelezen als onderweg in de auto of tijdens het wandelen geluisterd en daardoor ging ik er ook als een trein doorheen. En zat ik er dus helemaal in!

Waar gaat Het veilige huis van Anna Downes over?

“Het leven van Emily is op een dieptepunt beland, maar dan krijgt zij de kans van haar leven. Haar baas Scott vraagt haar als nanny aan de slag te gaan op het Franse landgoed waar zijn vrouw en dochtertje wonen. Emily wordt erheen gevlogen in een privéjet en is gecharmeerd van Scotts vrouw Nina en hun dochtertje. Ze leiden een luxeleven, maar al snel krijgt Emily twijfels. Waarom wonen ze zo geïsoleerd? Waarom spreekt het dochtertje geen woord tegen haar?
Emily beseft dat onder de idylle gevaarlijke geheimen schuilgaan, en dat als zij niet meegaat in Scott en Nina’s verhaal, het paradijselijke leventje wel eens een gevangenis zou kunnen worden waaruit ontsnappen onmogelijk is…”

Het veilige huis van Anna Downes bracht mij naar het puntje van mijn stoel

En letterlijk. Want echt hoor; dit verhaal. In het begin dacht ik echt ‘waar gaat dit heen?’. Maar al snel, zodra Scott een beetje meer in beeld komt en daarmee ook zijn vrouw en dochter…. Ergens voel je dat er iets niet helemaal oké (op z’n zachts gezegd) gaat zijn. Maar wat? En dat heeft mij totaal in dit verhaal getrokken. Ik wilde weten wat er achter deze mensen zat en wat er achter dit prachtige landschap en mega grote huis zat. Maar ook; wat is er met hun dochter? En waarom zijn ze zo afgezonderd? En waar is Scott? Kortom; genoeg vragen om mij op het puntje van mijn stoel te laten zitten.

Daarbij zorgt de vlotte schrijfstijl van Anna Downes dat je er totaal ingezogen wordt, nieuwsgierig bent naar wat er komen gaat maar ook meer wilt weten over zowel Emily zelf als de andere personages. Wie ze zijn en waarom ze zo zijn geworden zoals ze doen overkomen in het verhaal? Eigenlijk ben ik gewoon heel enthousiast rondom dit verhaal en daarbij mijn spontane uitstapje naar een psychologische thriller en denk ik dat ik maar weer eens vaker ga doen!

Heb jij al eens wat van Anna Downes gelezen?

Ik kreeg dit boek opgestuurd.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.