Boeken | Recensie: The self-made guide – Emilie Sobels

Ergens voor het begin van de zomervakantie ontving ik een persbericht over het nieuwe The self-made guide van Emilie Sobel. Een vrouw waar ik sinds mijn ondernemersavontuur steeds meer tegenop ben gaan kijken. Nu zij een nieuw boek uit zou brengen vond ik dit wel heel interessant. Inmiddels heb ik het boek al een aantal weken in mijn bezit en blader ik regelmatig naar inspirerende columns en interviews. Ik vertel je dan ook met alle liefde wat ik van dit businessboek van Emilie Sobels vind!

the self-made guide emilie sobers

Sinds ik mijn eigen bedrijf ben begonnen ben ik me ook steeds meer gaan interesseren in businessboeken en mindboeken (boeken over strategieën, hoe je dingen anders of nog beter kunt aanpassen, soms hier en daar wat zweverig maar vaak wel heel tof en ook al eye openers!). Boeken waar je naast dat het lekker leest ook daadwerkelijk iets kunt opsteken of je anders naar een bepaald onderwerp kunt door gaan kijken. En zo’n boek dat zocht ik ook in het nieuwste boek The self-made guide van Emilie Sobels.

Waar gaat The self-made guide van Emilie Sobels over?

“Van auteur naar bestseller Babe, You got this.: Het businessboek van en voor vrouwen die hun eigen regels voor succes willen bepalen.

Oke. Je hebt een eigen bedrijf of bent carrière aan het maken bij een werkgever. Je bent self-made. En nu? In The self-made guide geeft self-made woman Emilie Sobels jou samen met 21 unieke vrouwelijke rolmodel een persoonlijke kijk in hun leven als ondernemer, want self-made ben je nooit alleen.

In dit boek delen onder andere Roxaenne Hazes, Yara Michels en Mona Keijzer hun belangrijkste businesslessen, maar ook hun valkuilen en missers. Wat jij daarvan toepast is aan jou. Dat is het mooie aan het zijn van een self-made woman, jij betaal de regels en hebt altijd de touwtjes in handen. Maar dan wel met de back-up van 22 self-made woman!”

The self-made guide is een boek voor altijd maar niet voor in één keer

Toen ik dit boek binnen had dacht ik; dit lees ik zo uit. Ja, dat zou kunnen maar dit bleek toch niet de juiste strategie voor mij te zijn. Dit boek bleek beter voor mij te zijn als ik het er bij pak als ik even wat inspiratie of wat ‘anders’ nodig heb. Alsin als ik even geen zin heb in een nieuw volledig boek maar wel wat wil lezen. Of gewoon even wil lezen dat je niet alleen bent. Want dat zet Emilie met dit boek weel heel mooi neer; als ondernemer – en dus self-made – ben je alleen niet alleen. Iedereen start ergens, heeft hier en daar zijn of haar struggles en dat komt in de interviews heel mooi naar boven. Nu moet ik je eerlijk bekennen; ik ken maar één handje aan self-made womans die in dit boek voorbij komen. Toch merk, ik juist omdat ik ze vaker dus niet Ken, dat ik daardoor wil weten wie ze zijn en wat zij hebben gedaan om hun wereld en bedrijf zo mooi en eigen mogelijk te maken. Kortom; dit boek pak ik er regelmatig bij als ik even naar een ‘oh ja’ of ‘je bent niet alleen’ opzoek ben.

Emilie Sobels interviewt, verteld en leert je ondernemen op haar eigen manier

Ja, wat mij opviel is dat Emilie op een hele fijne manier de interviews in dit boek heeft verwerkt. Het is niet, zoals je vaak bij een interview wel gewend bent, een vraag en antwoord interview. Nee, er zit meer in. Je leest hoe Emilie Sobels echt in gesprek gaat met de self-made woman maar ook hoe ze haar eigen gedachtes en learnings tegelijkertijd met je deelt. Zo krijg je een mooi en pakkend interview. Eentje die niet saai is maar waar je lekker voor gaat zitten en het wegleest alsof je in een trein zit. En dan hebben we het nog niet over de columns gehad; want stiekem zijn die mijn favoriet. Ik ben sowieso altijd al een column fan geweest omdat de schrijver dan gewoon los kan gaan. En dat doe Emilie ook het hele boek door. Kortom; ze interviewt, stelt je aan mensen voor en leert je nieuwe dingen over ondernemen en dan allemaal zonder dat het dik gedrukt staan. Ik vind the self-made guide van Emilie Sobels een heerlijk boek en zal hem er regelmatig nog bijpakken!

Schaf hier The Self-made guide aan!

Wat is jouw favoriete non fictie boek?

Dit boek kreeg ik toegestuurd.

Deze blog bevat een affiliatie link.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.