Lifestyle | Meer offline en me-time moenten in 2021 | La Bella Fleur

Ja, boeken; I love it en ik kan er geen genoeg van krijgen. Maar ik merk dat ik er niet altijd de ‘rust’ in kan vinden die ik tijdens dat ‘offline’/ me-time moment wel nodig lijk te hebben. Daarom wil ik mij in 2021 nog meer offline gaan laten zijn en heb ik wat verschillende dingen uitgeprobeerd. Dus wil je in 2021 naast (nog meer) boeken lezen maar ook nieuwe dingen uitproberen? Ik deel in dit blogje een aantal leuke offline & me-time momenten!

meer offline me-time momenten in 2021

 

Waarom ik naast lezen nog meer offline / me-time momenten wil creeren

Ik vind een boek lezen heeeerlijk. Begrijp me niet verkeerd. Ik kan helemaal opgaan in een verhaal en het eerstkomende uur geen aandacht besteden aan de échte wereld als ik er helemaal in zit. Toch merk ik, nu we minder buiten de deur zijn en we ook minder mensen zien, dat ik ook behoefte heb om toch iets anders te doen. En dan het liefst niet online maar gewoon dingen zonder telefoon of computer en zonder andere mensen. Dat hoeft niet de hele dag, maar ik wil het wel een x aantal uur per week kunnen doen. Zo kan ik en meer offline zijn waardoor mijn schermtijd naar beneden gaat (schrikbarend hoog soms) en ik even mijn hoofd ergens anders op kan richten en dus niet in een ander leven hoef te duiken.

Zo ga ik meer offline zijn tijdens me-time in 2021

Oké, ik heb de afgelopen weken dus een aantal dingen geprobeerd. Of nouja, gewoon gedaan zeg maar. Want zolang je geen nieuwe dingen probeert weet je ook niet of je het leuk vindt. Dus ik ben het gewoon gaan doen en de volgende dingen kan ik je aanraden:

– Kleuren op nummer

Ik begon dit kleuren op nummer met een app (Happy color Android & Apple) en merkte dat dit heeeeel verslavend werkt. Dit doe ik ook bijna dagelijks tijdens het kijken van bijvoorbeeld een serie (Virgin River S2 & In Real Life <- twee hele fijn aanraders waar je makkelijk niet de hele tijd je aandacht bij hoeft te houden). Het is gewoon tof hoe je iets plats ineens tot leven ziet komen door kleuren op de juiste plek toe te voegen. Daarnaast heb ik op mijn werk een tijdje een kleurboek kleuren op nummer voor kinderen gehad en merkte ik dat ik dat ook stiekem wel leuk vond. Dus ik besloot een Kleuren op nummer voor volwassene aan te schaffen. En hoewel ik niet zo snel ben en nog steeds met de eerste plaat bezig ben, is het wel zo dat het ineens twee uur later is. Dus ook dat is zeker een aanrader! En dit in combinatie met een fijne playlist of podcast ben je zo een aantal uur verder!

– Stippen

Het grappige is; ik ben he-le-maal niet creatief met papier en een schaar of tekenen, maar ik ben ineens overal mee bezig. Zo kwam laatst stippen op mijn pad. Ik kreeg het ‘Stippen. d.i.y inspiratieschrift‘ toegestuurd en was er eigenlijk wel nieuwsgierig naar. Misschien heb je het wel voorbij zien komen via Instagram, want ik heb ook gelijk maar het beginners pakket besteld. En nu ben ik dus ook aan het stippen. Dit is weer een heel ander level dan het kleuren maar ook zo leuk als je er eenmaal in zit! Ik ga hier in mijn recensie uitgebreider op in die binnenkort online komt.

– Meer boeken uit eigen kast lezen

Ook wil ik tijdens de offline en me-time momenten meer boeken uit eigen kast gaan lezen voor ik weer eens een boek aanschaf. Aangezien boeken lezen toch stiekem mijn nummer één me-time/ offline moment is komt dat helemaal niet verkeerd uit. Het afgelopen jaar heb ik genoeg boeken aangeschaft terwijl ik nog genoeg had liggen en daar wil ik in 2021 ook meer aandacht aan besteden. En dan niet met de druk van de challenge dat ik nog zoveel boeken moet gaan lezen. Ik merk dat mij dit momenteel heel erg demotiveert om echt in een boek te duiken. Dus dat wil ik ook anders gaan doen en dan net zoals vele adviseren om je gelezen boeken wel op te schrijven maar niet perse er een getal aan te binden. Kaarsjes aan, rustig deuntje op de achtergrond en gaan met die bananen!

Dit waren mijn drie activiteiten waarmee ik meer rust wil creëren in 2021 door meer offline te zijn en me-time momenten in te calculeren. Waarschijnlijk doe ik dit over een paar weken allang allemaal niet meer, maar ik hoop dan wel minimaal één activiteit te hebben gevonden die er uit springt en die ik daardoor vaker doe. Ik ben benieuwd!

Kun jij goed me-time/offline momenten inlassen?

Ik maak gebruik van affiliate links.

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.