Recensie: Stippen. d.i.y inspiratieschrift – Nienke van der Zwan

Een paar weken geleden viel het nieuwe ‘Stippen d.i.y inspiratieschrift’ van Nienke van der Zwan op de mat. Ik kwam deze een tijdje geleden tegen in mijn mail en werd er eigenlijk wel nieuwsgierig naar. Inmiddels heb ik hem al een aantal keer doorgebladerd, heb ik een beginners pakket en een kleine uitbreiding aangeschaft en ben ik aan de hand van het inspiratieschrift mijn eerste stippen gaan zetten. In deze recensie vertel ik je meer over het inspiratieschrift en wat ik van deze eerste kennismaking met stippen vind!

stippen d.i.y inspiratieschrift nienke van der zwan

Hoewel ik echt helemaal niet creatief ben met pen en papier of tekenen wilde ik wel meer weten over dit stippen. Het zag er tenslotte uit als iets dat ik met mijn niet zo’n creatieve brein ook wel zou moeten kunnen, toch? Nou ik kan je vertellen; stippen is meer dan alleen een stipje zetten maar met het inspiratieschrift kon ik heel goed op weg!

Wat vind je in het Stippen. d.i.y inspiratieschrift van Nienke van der Zwan?

First of all vind je er STIPPEN. En wel een he-le-boel stippen! Maar naast de stippen vind je er ook uitleg, patronen en natuurlijk inspiratie om zelf er mee aan de slag te gaan.

En je zou denken, omdat dit een diy schrift is, dat je niet van voor af gaan begint. Maar dat is dus helemaal niet het geval. Nienke neemt je in ‘Stippen. d.i.y inspiratieschrift’ helemaal mee vanaf het begin; wat is stippen? Waarom stippen? Wat heb je nodig om te stippen en hoe werkt het? Door middel van handige voorbeelden en illustraties ga je zelf stap voor stap steeds dieper de wereld van stippen in. En laat mij je vertellen dat daar een heleboel verschillende soorten stippen te vinden zijn!

stippen d.i.y inspiratieschrift nienke van der zwan

Wat ik van het Stippen. d.i.y inspiratieschrift vind

Ik had eigenlijk, nadat ik het mooie vormgeven schrift had doorgebladerd, zin om het stippen te gaan uitproberen. Dus bestelde ik het minimal pakket bij Nienke om het eerst maar eens uit te gaan proberen. Een paar dagen later had ik deze binnen en kon ik het gaan uitproberen.

Eerlijk; ik heb het geduld niet om alle stappen stap voor stap te gaan volgen en wilde gewoon gelijk een patroon gaan maken. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Ondanks dat het heel duidelijk in zowel tekst als beeld afgebeeld staat is het echt nog niet zo makkelijk als dat het lijkt. Wel helpt het dat het stippen. d.i.y inspiratieschrift zo is gemaakt dat er er ook daadwerkelijk iets in kan doen. Zo heb je verschillende ‘werkbladen’ waarin Nienke je stap voor stap de verschillende stokjes en technieken laat uitproberen.

stippen d.i.y inspiratieschrift nienke van der zwan

Ze geeft duidelijke uitleg en je krijgt doormiddel van het gewoon te proberen steeds meer door hoe je een stokje moet vasthouden, wat de verschillende maten doen en hoe je met sjablonen aan de slag kunt. Kortom; ik vind het stippen op zichzelf heel erg leuk en snap wel dat mensen hier zeg maar verslaafd aan raken. Maar ik denk wel dat het niet zoiets is als dat je ‘even’ gaat zitten kleuren en dat je hier wel écht voor moet gaan zitten. Maar als je het dan eenmaal door hebt dan kun je aan de hand van dit inspiratieschrift zoveel tofs maken! Inmiddels heb ik het minimal pakket uitgebreid met échte stokjes en nog wat leuke kleurtjes verf; Ik ben dus om:).

Kortom; dit kan zeker een leuk cadeautje zijn voor jezelf of voor iemand met kerst als je eens wat anders wilt proberen! Zeker een leuke en creatieve aanrader dus!

Schaf hier het Stippen. d.i.y inspiratieschrift aan.

Ben jij al in aanraking gekomen met stippen?

Ik kreeg dit inspiratieschrift opgestuurd.

In dit artikel maak ik gebruik van een affiliate link.

 

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.