Boeken | Recensie: Ik hou je vast – Marina Folkers

Begin deze week las ik ‘Ik hou je vast’ van Marina Folkers uit. Een boek dat zeer waarschijnlijk mijn laatste uitgelezen boek van 2020 gaat zijn en waar ik je met alle liefde meer over vertel. Een boek dat in mij is genesteld en zich voorlopig nog niet los gaat laten. Waarom, dat vertel je ik in mijn recensie!

ik hou je vast Marina Folkers

Ik ga meteen met de deur in huis vallen want ik snap het niet. Ik snap niet hoe dit past het eerste boek is van Marina Folkers dat ik las. Want ik wist van haar bestaan en de boeken af voor ik hierin begon, had regelmatig gezellig contact via Instagram, zag regelmatig haar boeken voorbij komen en toch was dit pas mijn eerste boek dat ik las van Marina Folkers. Nu moet ik wel zeggen; ik heb gelijk een fijne indruk van de schrijfstijl en de manier van een verhaal neerzetten door ‘Ik hou je vast’, maar toch; onder welke steen heb ik geleefd?! Ik denk ook dat je hier trouwens wel uit kunt halen dat dit zeker niet de laatste van Marina Folkers gaat zijn, want daar ga ik 2021 aan werken!

Waar ‘Ik hou je vast’ van Marina Folkers over gaat

‘Ik hou je vast’ van Marina Folkers is een aangrijpende feelgoodroman met een heftig thema. Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent. Marina Folkers’ ‘Ik hou je vast’ is een prachtig verhaal dat je niet onberoerd zal laten.”

Wat ik van ‘Ik hou je vast’ van Marina Folkers vind

Toen ik mezelf afvroeg, nadat ik hem net uit had, wat ik er nu eigenlijk van vond wist ik mezelf even geen antwoord te geven op die vraag. Inmiddels is het ruim 12 uur later dat ik dit schrijf en weet ik het iets beter. Want Marina Folkers heeft met ‘Ik hou je vast’ diepe indruk gemaakt. Zowel hoe ze de diepte van de personages heeft weten te creëren als hoe het heftige thema hier in verweven zit. En dat gecombineerd (wat in eerste instantie onmogelijk lijkt) met een beetje feelgood maakt dat ik het een heel bijzonder, heftig maar ook ergens wel een heel diep en mooi verhaal vind.

ik hou je vast Marina Folkers

‘Ik hou je vast’ gaat diep, neemt je mee en laat je een andere kant zien

Je leert Ethan en Millie kennen en sluit ze misschien niet direct in het hart. Maar naarmate je beide personages beter leert kennen en ook ervaart waar de houdingen van beide vandaan komen, lukt dit wel. Althans; ik heb ze inmiddels in mijn hart gesloten. Daarnaast vind ik het heel mooi hoe de diepere verhalenlijn gecombineerd is met datgene wat we in een feelgood zoeken. ‘Ik hou je vast’ leert je ook met een andere kant kennis maken wat betreft het thema (Wat ik overigens hier dus niet ga noemen want dat zou een spoiler zijn) en dat vind ik best wel heel erg goed gelukt. Want, om wat het met de andere kant van een relatie kan doen, daar sta je niet zo snel  bij stil. Althans, niet bewust denk ik.

Ik heb best wel de tijd genomen voor dit boek, maar dat was absoluut niet omdat het niet goed was. Dat was omdat er zo’n diepe en heftige lading in zit waar ik me even open voor moest stellen. Maar toen ik dat eenmaal gedaan had toen lukte het. Toen wilde ik pas echt weten wat er nog meer achter deze boeiende personages en dit verhaal verstopt zat. En dat vond ik; want ik ben enthousiast en weet zeker dat dit niet mijn laatste boek van Marina Folkers gaat zijn.

Heb jij ‘Ik hou je vast’ van Marina Folkers al gelezen?

Dit boek kreeg ik opgestuurd ter recensie.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.