Boeken | Mijn 2020 in boeken

Ja, nog even en dan laten we 2020 achter ons. En ondanks dat er ook (vast) wel goede dingen zijn gebeurd vergeten we 2020 maar zo snel als dat hij voorbij gevlogen is als we straks met een klein groepje het nieuwe jaar inluiden. Maar voor die tijd wil ik nog even rustig terug blikken op het afgelopen jaar in boeken. Want ondanks alle heisa heb ik wel weer een heleboel pareltjes mogen en kunnen lezen. Mijn favoriete van 2020 zet ik met alle liefde even voor je op een rijtje!

favoriete boeken 2020

Jeetje jongens, wat een jaar was 2020 zeg! Van een virus dat tot 2 keer aan toe het voor elkaar krijgt om het land plat te leggen tot nieuwe ontdekkingen en mooie gesprekken. Ja, het was een rommelig jaar en dat is misschien nog wel zacht uitgedrukt. Maar dat neemt absoluut niet weg dat ik geen heerlijke verhalen heb gelezen, prachtige boeken heb mogen ontvangen en weer nieuwe contacten heb gelegd via Bookstagram. Want dat gaat (gelukkig) gewoon door. Ik ben even mijn boekenkast ingedoken en heb even een scroll rondje door mijn feed gedaan om te zien welke prachtige boeken ik allemaal heb gelezen. En daar heb ik een mooie selectie met favoriete boeken van 2020 uit gehaald.

 • De waarheid – Colleen Hoover

Ja, als je mij een beetje gevolgd heb weet je dat ik een nieuwe nummer één wat betreft de boeken van Colleen Hoover heb (voor zolang het duurt aangezien ik ook wel heel nieuwsgierig ben naar wat haar nieuwste nog te verschijnen boek gaat doen); ‘De Waarheid’. Dit was namelijk een boek dat ik in maart (vlak voor de corona crisis Nederland plat legde) las en die mij tot nu nog steeds in zijn macht heeft. Nu alleen wel wetende hoe het eindigt.. Oprecht één van mijn favoriete boeken van 2020! Echt; als je dit nog niet gelezen hebt ga dit dan zeker doen komend jaar! I love it!

Lees hier mijn recensie over dit geweldige boek<3.

 • De laatste brief – Rebecca Yarros

Een ander boek wat onverwachte diepe indruk maakte was het niet eens nieuwste boek van Rebecca Yarros maar ‘De laatste brief’. Omdat ik vlak daarvoor Rebecca haar ‘De Kleur van Colorado’ (wel haar nieuwste) las en Marloes deze mij aanraadde was ik wel nieuwsgierig. Nou echt; dat heb ik geweten. Wat een emotioneel rollencoaster is dit boek zeg. En dit zit zó bizar indrukwekkend en ijzersterk goed in elkaar. Want dit is echt een blijvertje. Eentje die mijn hart heeft gestolen en die het nooit meer gaat verlaten. Of teruggeven, het is net hoe je het leest:-)!

Lees hier waarom dit boek diepe indruk maakte. 

 • Insta perfect – Iep Bergsma

Ook een boek dat zeker tussen mijn favoriete van 2020 hoort te staan is het nieuwste pareltje van Iep Bergsma. Ondanks dat dit een non fictie is behoort deze zeker wel tot mijn favoriete van 2020! Want ik heb genoten van dit mooie vormgegeven boek en de manier waarmee Iep over haar passie verteld. Het was een feestje om te lezen (en te bekijken want mooiheid in de dop) en ik heb er dan ook echt van genoten.

Bekijk hier mijn recensie over dit pareltje

 • Misschien nu – Colleen hoover

Een andere Colleen Hoover die dit jaar mooier heeft gemaakt is het vervolg op ‘Misschien ooit‘ van Colleen Hoover. Ik weet nog dat ik dat eerste dele las en er diep van onder de indruk was. Maar of het tweede deel dat ook zo zou kunnen gaan doen… Daar was ik nog niet zo zeker van. Tot ik de de kans kreeg om aan de blogtour mee te doen en deze te lezen voor hij überhaupt uit was. SHE DID IT AGAIN. En niet alleen Colleen Hoover maar daarmee ook Ridge, Sydney, Maggie, Warren en Bridgette; want zij hebben met Colleen Hoover dit verhaal samen afgemaakt. En hoe ze dat hebben gedaan dat mag je zelf ondervinden door dit geweldige boek op je TBR van 2021 te zetten, want dat is ‘Misschien nu’ zeker waard!

Lees hier mijn lovende recensie over dit heerlijke vervolg

 • Het vuur in mij –  Erin Stewart

‘Het vuur in mij’ werd mij aangeraden door bookstagram vriendinnetje Jennifer en daar ben ik haar tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor. Want wat hoort dit boek ook tussen mijn favoriete boeken van 2020 thuis! Echt; zo diep maar weer zo anders diep dan bijvoorbeeld ‘Misschien nu’ en ‘De laatste brief’. Ook een hele fijne kennismaking met een nieuwe auteur by the way. Het vuur in mij is dus ook zeker een boek dat ik je met liefde aan kan raden om te lezen in 2021!

Lees hier mijn recensie over Het vuur in mij

 • Raak. me. niet – Laura Kneidl

De laatste die ik hier met je ga delen maar die hier ook zeker thuis hoort is ‘Raak. me, niet’ van Laura Kneidl. Dit is een boek met een verhaal dat je meesleept van begin tot het einde. Ondanks dat ik in eerste instantie even op gang moest komen heb ik ontzettend genoten van dit verhaal en het vervolg hierop. En deze blijven mij allebei nog heel lang bij!

Lees hier mijn recensie over Raak. me. niet

 • Mijn jaar na jou – Nina de pass

Als allerlaatste en bijna vergeten wil ik toch ook nog ‘Mijn jaar na jou’ toevoegen aan mijn favoriete boeken van 2020 van Nina de Pass. Dit boek heeft destijds heel veel indruk op mij gemaakt. Sowieso vanwege de personages als van de omgeving die heel mooi terug komt en gewoon het verhaal op zichzelf. Misschien is dit niet een fijne luchtige afsluiter van dit lijstje, maar dit is er wel eentje die ook thuishoort in mijn favoriete rijtje van 2020. Dus echt; dit boek mag ook zeker op jouw TBR lijstje!

Lees hier mijn recensie over ‘Mijn jaar na jou’

Als ik zo naar mijn favoriete boeken van 2020 kijk komen er een paar dingen in mij naar boven; emotioneel, diep gemixt met de waarheid. En dat is als ik zo naar het afgelopen jaar terug kijk ook wel de kern van 2020 geweest. Het was mooi, zowel in boeken als buiten de boeken, maar ook diep, rauw, nieuw en dat gemixt met de waarheid. En dat brengt mij op het punt dat ik, nu ik dit typ besef, dat ik meer verschillende emoties heb gevoeld en heb doorgemaakt als dat ik de jaren hiervoor heb gedaan. En dat is zowel negatief als positief. Mooi om te zien hoe je onbewust hier de boeken die je leest op afstemt. Dus laten we gewoon proberen (naast meer offline te zijn en tot rust te komen) meer te genieten van de kleine dingen, elkaar en vasthouden aan het moois dat we al hebben of nog kunnen creëren<3. Op naar een nog mooier en beter 2021!

Wat is jouw favoriet van 2021?

3 Comments

 1. Lydia 29/12/2020 at 19:49

  Dat klinkt heel leuk allemaal! Ik heb afgelopen jaar vrijwel niet gelezen maar wil dit het komende jaar toch weer gaan oppakken. Ik ga je artikel even opslaan. 🙂

  1. Fleur94 29/12/2020 at 19:53

   Zeker aan te raden:)! En als je nog boekentips nodig hebt dan kun je altijd even een berichtje of een dm via Insta sturen, helemaal leuk!

 2. Jennifer 30/12/2020 at 09:57

  Wat leuk om te zien dat Het vuur in mij in je lijstje staat! Het was het eerste boek dat ik las in 2020 en maakte van alle boeken die ik las het meeste indruk op mij! 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.