Recensie: Beter op reis – Viora Rebergen en Joost van Willigenburg

Met kerst mocht ik mijn zelf gekochte cadeautje open maken; ‘Beter op reis’ van Viora Rebergen en Joost van Willigenburg. Een boek dat sinds dat het uit is al op mijn lijstje stond en die ik mezelf dus uiteindelijk cadeau gaf. Inmiddels heb ik hem, twee dagen voor de start van het nieuwe jaar, uit. Ik vertel je in deze recensie graag wat ik van dit boek vind.beter op reis viora en joost van Willigenburg

Regelmatig kom ik via Instagram boeken tegen waar ik nieuwsgierig naar wordt en die ik dan aan mijn verlanglijstje toevoeg om later eens te kopen. Zo’n boek was ‘Beter op reis’ ook. Ik volgde Viora en Joost nog niet heel lang, maar doormiddel van stories die ik over het boek tegen kwam en die zei zelf vertelde wist ik wel dat ik dit wilde lezen. Zo opgeslagen, zo uitgevoerd en zo heb ik hem binnen 4 dagen uit. Dat kan bijna niet negatief zijn, toch?

Waar ‘Beter op reis’ van Viora Rebergen en Joost van Willigenburg over gaat

‘Als Viora te horen krijgt dat ze acute lymfatische leukemie heeft verandert alles: haar bruisende leven waarin ze samenwoont met haar vriend Joost, vijf keer per week sport en fulltime werkt staat volledig op zijn kop. In Beter op reis beschrijven Joost en Viora de rollercoaster waarin hun leven is veranderd: de gekke en aangrijpende situaties in het ziekenhuis, de hoop en wanhoop, kleine overwinningen en grote mijlpalen en hoe ze elkaar en hun relatie op de been houden. Na tweeënhalf jaar ziekenhuis wordt Viora genezen verklaard. Ze laten alles achter zich om hun droom waar te maken, en vertrekken voor een jaar op wereldreis. Beter op reis is ontroerend en aangrijpend, maar ook optimistisch en ontzettend vrolijk: indrukwekkende anekdotes worden afgewisseld met hilarische verhalen van Joost en Viora, elk vanuit hun eigen perspectief. Een inspirerend boek voor iedereen die zich afvraagt wat écht belangrijk is in het leven.’

Wat ik van Beter op Reis van Viora en Joost vond

Ik zat er gelijk in. Niet omdat het zo’n goed verhalend en spannend begin was, maar omdat je gelijk een beeld krijgt van hoe het leven van Viora en Joost was toen het eigenlijk al een soort van op zijn kop stond. Vervolgens wordt je meegenomen in de draaimolen die ze vanaf dat eerste moment in stapte en die leukemie heet. Waar Viora heel knap weet neer te zetten hoe het leven vanaf dat moment is en wat er door heen gaat, geeft Joost juist een beeld vanaf de zijlijn en als partner van. Je leest hoe Viora en Joost samen veranderen en nog meer naar elkaar toe groeien. Maar ook dat er door het hele boek een mooie boodschap verstopt zit; doe waar je gelukkig van wordt want iedere dag die je leeft is er eentje extra. Dat is ook zeker de gedachten waar ik dit bijzondere boek mee uit las.

‘Beter op reis’ is niet alleen een plaatje die ik nu kan toevoegen aan mijn boekenkast vol pareltjes maar ook zeker een herinnering dat het leven niet vanzelfsprekend is. Met ‘Beter op reis’ hebben Viora en Joos diepe indruk op mij gemaakt en die zal ik nog lang met mij mee dragen.

Koop hier Beter op Reis van Viora Rebergen en Joost van Willigenburg.

Heb jij Beter op reis al gelezen?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.