Boeken | Recensie: Ik pleit voor jou – Marijke Vos

Ook boek 2 is een feit. Ergens in december vroeg ik jullie welke mijn next read zou worden… Jullie kozen massaal voor ‘Ik pleit voor jou’ en hoewel het dan niet perse het volgende boek was dat ik las, heb ik ‘Ik pleit voor jou’ van Marijke Vos wel uit. Ik vertel je daarom graag wat ik van dit boek vond in deze nieuwe recensie! ik pleit voor jou marijke vos

‘Ik pleit voor jou’ van Marijke Vos was binnen no time uit. Bizar! Ik vraag mezelf dan ook hardop af waarom ik niet eerder in dit heerlijke feelgood boek ben begonnen. Of waarom ik niet eerder wat van Marijke Vos heb gelezen… Maar goed, hij is nu uit, ik had niet een beter tweede boek in het nieuwe jaar kunnen lezen, dus laten we gauw verder gaan zodat ik uitgebreid kan vertellen wat ik er nu écht van vind…

Waar ‘Ik pleit voor jou’ van Marijke Vos over gaat

“De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…”

‘Ik pleit voor jou’ is sterk, tenenkrommend lachwekkend en gewoon heel fijn

Ja, ik kan me er even geen andere beschrijving voor bedenken. Want deze drie dingen die bevat ‘Ik pleit voor jou’ van Marijke Vos zeker. Vanaf het begin wist ik al dat dit goed zou komen. Nou maar echt, dat heb ik geweten! Marijke laat je kennis maken met Janna, een ambitieuze advocate die alles op rijtje lijkt te hebben. En lijkt is daar inderdaad de juiste benaming want vanaf het eerste hoofdstuk gaat dit al in duigen op. Toen vervolgens de onbekende man met gaatjeschoenen in beeld kwam door een vertoning die je niemand wenst (zacht gezegd) was ik verkocht. En zowel Janna als de Bn’ers en de man van de gaatjeschoenen hebben mij de nodige lachwekkende momenten bezorgd. Ondanks dat het echt een feelgood verhaal is waar je zo doorheen vliegt, heeft het ook wel een mooi en sterk verhaal. Kortom; ik heb heel hard (hardop ook) genoten van ‘Ik pleit voor jou’! Il kan je dit heerlijk boek van harte aanraden als je naar iets opbeurendst opzoek bent! Wedde dat je net zo in een scheur ligt als ik?

Heb jij dit heerlijke boek al gelezen?

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.