Recensie | Blauwdruk van Geluk – Petra Kruijt

Jaaay! Ik maakte de afgelopen anderhalve week kennis met Petra Kruijt en haar nieuwste boek ‘Blauwdruk van Geluk’ en ik kan je vertellen dat ik er hardop van heb genoten! Waarom ik van dit boek genoten heb vertel ik je met veel enthousiasme in deze recensie.blauwdruk van geluk petra kruijt

First of all: Wat een heerlijk boek is dit! En wat ben ik positief verrast door de heerlijke manier van vertellen van Petra Kruijt! Hoe kan ik nog nooit eerder iets van Petra Kruijt gelezen hebben terwijl deze schrijfstijl echt op mijn lijf geschreven is? Ja, ik heb echt genoten van dit heerlijke boek!

Waar gaat ‘Blauwdruk van Geluk’ van Petra Kruijt over?

“Navy verd achtentwintig jaar geleden geboren op het witte doek. Haar moeder, destijds een beginnende actrice, wilde een zo goed mogelijke acteerprestatie neerzetten. Om zich te kunnen inleven in haar personage werd ze net als in de film écht zwanger. De film werd een kaskraker, en de baby? Die werd in één klap beroemd.

Nu is Navy, die zichzelf liever gewoon Avy laat noemen, kamermeisje in een Amsterdams Hotel. Ze probeert daarnaast aan de bak te komen als actrice en doet de ene auditie na de andere. Zonder succes, tot ze filmmaker Raoul ontmoet. Hij gelooft in haar. Maar is dat wel terecht?

Waarom ik hardop heb genoten van ‘Blauwdruk van Geluk’

Ja, ik heb écht hardop genoten. Ondanks dat het verhaal anders is als dat ik van te voren had verwacht. Ik had hem een beetje ingeschat als ‘Famous’ van Amy Jones. Maar dat kwam echt totaal niet, achteraf gezien dan, overeen, haha.

En ergens is dat misschien maar goed ook. Want in dit verhaal kon ik mij zo goed inleven. Petra laat je kennis maken met Avy en je neemt haar gelijk in je hart op. Zo’n liefdevol en hardwerkende personage die ik graag in het real life als vriendin zou hebben, haha. Maar ook die lieve meneer Wolthuis en later Raoul, zulke eigenlijk hele ‘normale’ maar wel gezellige personages om over te lezen. Daarnaast is het verhaal ook heel vlot geschreven, laagdrempelig, past de omgeving waar Blauwdruk van Geluk zich afspeelt echt perfect en vond ik het soort kijkje achter de schermen in de film/media wereld ook wel heel interessant. Eigenlijk voelde het wel als een soort, ja, Gossip Girl op zijn Hollands in een boek! Ik kan er dan ook niets anders van maken dan dat ik er gigantisch van genoten heb!

 

Heb jij al eens wat van Petra Kruijt gelezen?

Dit boek kreeg ik opgestuurd ter recensie.

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.