7 spelletjes die ik je kan aanraden om te spelen

Toen ik jullie laats via Instagram vroeg of jullie het leuk zouden vinden om te lezen welke gezelschap spelletjes ik kan aanraden, werd er heel enthousiast gereageerd. En daardoor werd ik nóg enthousiaster om hier over te schrijven. Dus bij deze: mijn top 7 favoriete spellen!

favoriete spelletjes

Ik moet zeggen, vroeger speelde we zo af en toe wel een spelletje maar dat was zeker niet dagelijks en zo ver ik kan herinneren ook niet wekelijks. Sinds ik weer terug ben in de kinderopvang ben ik wel meer spelletjes gaan spelen én ook zeker door, hoe raar dat misschien ook klinkt, Corona. En dan voornamelijk spelletjes die je ook online kan spelen of via bijvoorbeeld FaceTime. Genoeg te delen dus, laten we snel beginnen! 

  • Skip bo

Skip bo is zo’n kaart spel waarbij je, als je er eenmaal in zit, niet meer kunt stoppen. Althans, dat ervaar ik. Het is een spel wat je, als je het eenmaal door hebt, heel tactisch kunt spelen en helemaal in op kunt gaan om maar als eerste die stapel kaarten leeg te krijgen. Zeker een aanrader voor de kaarten liefhebbers!

Schaf hier Skip bo aan!

  • Keezen!

Ik heb nooit echt iets gehad met mens erger je niet. Dus toen iedereen vorig jaar met Keezen! Random kwam aanzitten had ik er geen zin en snapte ik er niet zoveel van. Want wat maakt het mens erger je niet nu leuker als je dit met kaarten speelt? Inmiddels ben ik compleet omgedraaid en is dit wel zeker een van mijn favoriete spelletjes. Heerlijk spel voor de zaterdag avond onder het genot van een lekker drankje!

Bestel hier Keezen! het bordspel.

  • Qwixx

Een spelletje waar ik vorig jaar kennis mee maakte maar dat ik er regelmatig ‘eventjes’ bij pak is qwixx. Dit is een simpel en klein spelletje als je het eenmaal door hebt om even tussendoor te spelen. Het doel van dit spel is dat je zoveel mogelijk punten scoort en daar moet je risico’s voornemen. En het leuke is dat er ook verschillende soorten scoreblocks zijn zodat je lekker kunt variëren.

En wist je, dat als je een iPhone hebt, je dit ook online kunt spelen via Messenger? Zoek even X-out en You van play!

Koop hier Qwixx! Of een uitbreidingsset.

  • Exploding kittens

De titel klinkt fouter dan het is. Althans, de ‘foutheid’ valt wel mee als je hem eenmaal door hebt. En dan komt de genialiteit van dit spel naar boven. Want iedere kaart heeft zo zijn eigen waarde is een feestje om te spelen. Sowieso om de kracht die sommige kaarten hebben als om ook gewoon om te bedenken dat mensen zo als jou en mij dit hebben verzonnen. Pokerface zijn zeker wel een must voor dit geniale spel!

Schaf hier Exploding Kittens aan!

  • Rigretto

Een favoriete spelletje dat ik al meerdere keren in mijn handen, toen de winkels nog open waren. heb gehad maar dat ik wel geteld pas één keer heb gespeeld is Rigretto. Dit is een heerlijk kaartspel met een heleboel snelheid (als je sterke tegenstanders hebt) en wat heel makkelijk te snappen is maar waar snelheid echt de key is. Een spel dat ergens zeker wel wat weg heeft van Skip Bo, en daarom voor Skip bo liefhebbers makkelijk te snappen is. Dit is zeker een aanrader als je van een snel kaartspelletje houdt.

Schaf hier Rigretto aan.

  • Rummikub

Een favoriet die ook zeker in dit rijtje thuis hoort is, hoe ouderwets ook, Rummikub. Tot een anderhalf jaar geleden had ik hier niet zoveel mee… Maar omdat we dit steeds meer gingen spelen begon ik het wonder boven wonder steeds leuker te vinden. Het is dat ik het momenteel niet in mijn ‘spelletjes verzameling, heb zitten maar anders had ik dit zeker vaker gespeeld.

Maar ik heb wel goednieuws voor de Rummikub liefhebbers in het zelfde schuitje: Je kunt nu via de Rummikub app (waar ik het laatst in de Stories over had) het online en tegen vrienden spelen. Dus als je zin hebt, wij kunnen een potje Rummikub doen zonder andere ‘vreemde’ mensen erbij! Stuur mij vooral een DM en wie weet kunnen we dan wel met nog wat andere Bookstagrammers een live spelletje spelen!

Bestel hier Rummikub!

  • Dobble

Het laatste spelletje dat ik ook regelmatig (voornamelijk op mijn werk) speel en wat echt super simpel is, is Dobble. Een spel bestaande uit kaartjes met allemaal items erop en waar je verschillende spelletjes mee kunt spelen. Ik speel vaak het spelletje dat je een dezelfde item moet benoemen van jouw bovenste kaartje en die stapel zo snel mogelijk moet zien kwijt te raken. Dit spel is ook heel goed te doen met kinderen, zelfs de jongste op mijn BSO groep zijn enthousiast!

Schaf hier Dobble aan.

Ik heb bij ieder spel er een linkje onder gezet, dit is een affiliate link, wat inhoudt dat als jij het spel of de spellen via die link in je Bol.com mandje stopt dat ik dan van het afgerekende bedrag een klein percentage ontvang. Jij merkt er voor de rest helemaal niets van en de spellen blijven gewoon dezelfde prijs en je maakt er mij heel blij mee:).

Zo, dit was me denk ik het lijstje met mijn favoriete spelletjes wel! Ik hoop dat jullie hier wat leuke spellen tussen vinden zitten en anders het lijstje nog langer kunnen maken door in de reactie jouw favoriete(n) spel(len) te noemen! Wie weet kunnen we elkaar zo gezellig ‘influencen’!

Dus welk spel behoort tot jouw favoriete?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.