Recensie: Ooit in September – Emma Anna

Ik had voorheen nog niet eerder wat gelezen van Emma Anna. Ondanks dat ik haar wel al een tijdje via Instagram volg. Maar toen ze haar nieuwste boek uitbracht en ik de achterflap had gelezen werd ik toch wel heel nieuwsgierig. En daarbij vind ik het ook gewoon onwijs tof dat ze hem zelf heeft uitgegeven! Dus ik besloot hem te bestellen en kreeg het Ebook ter recensie opgestuurd. Inmiddels heb ik hem uit en vertel ik je graag wat ik van dit nieuwe boek vind!

ooit in september emma anna

Wauw, Maar echt; WAUW. Wat was dit een intens boek, een intense reis maar een reis die ik zo graag niet had willen missen. Wat een kennismaking en wat was dit genieten! De andere boeken van Emma Anna staan zeker op mijn lijstje om gelezen te worden, maar nu eerst even waarom ik zo enthousiast ben rondom dit boek!

Waar ‘Ooit in September’ over gaat

“Oliver gaat zijn eindstage als scriptschrijver lopen bij District 21, een populaire Nederlandse serie. Maar wat een afsluiting op zijn studie en een afleiding van het verdriet in zijn leven zou moeten zijn, wordt een wervelwind wanneer hij Lou Martens ontmoet, een van de hoofdrolspelers uit District 21. Vanaf dat moment wordt Oliver geteisterd door een razend hart en knikkende knieën, elke keer als hij alleen al dénkt aan de intrigerende en bloedmooie Lou.

Oliver heeft absoluut geen zin om de strijd met zichzelf opnieuw aan te gaan. Maar soms staan dingen in de sterren, en kun je niets anders doen dan jezelf overgeven aan wat het leven je schenkt.”

ooit in september

Waarom ik ‘Ooit in September’ intens mooi vond

First of all: Ik ben echt omver geblazen door ‘Ooit in September’ Ik zat er helemaal in. De personages, de setting (heel interessant; de tv/film wereld), het verhaal op zichzelf; het klopt allemaal! Daarnaast was het ook mijn eerste boek dat over twee mannen ging dat ik las, waar ik in eerste instantie nog mijn twijfels over had (want ver van mijn bed show omdat ik zelf geen man ben), maar dat maakte totaal niet uit. Zo bizar hoe Emma Anna dit zo helder, vol overgave in gevoel en mooi heeft weten te beschrijven. Ik heb een aantal keren oprecht een brok in mijn keel moeten weg duwen vol van emotie, zo heftig en mooi heeft ze scenes weten over te brengen. De struggle waar Oliver en Lou mee dealen is zo heftig maar ook zó real dat ik het boek bijna niet weg kon leggen en al heel snel wilde weten waar het heen zou gaan.

Ja, ik heb oprecht echt oprecht van ‘Ooit in September’ genoten. Dus als je nog opzoek bent naar een sterk, intens en mooi verhaal dan kan ik je dit boek zeker aanraden!

Heb jij al eens iets van Emma Anna of J.M Anna gelezen?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.