Recensie: Spijt van jou – Colleen Hoover

Woeehoee! Het nieuwste vertaalde boek van Colleen is uit! En voor de blogtour met een aantal andere toffe boekbloggers heb ik hem al mogen lezen! In deze recensie vertel ik je dan ook met een heleboel enthousiasme en liefde voor Colleen haar boeken wat ik van dit nieuwe boek vind. Is het even goed als haar voorgaande boeken of niet?spijt van jou Colleen Hoover

Toen ik las dat er een nieuw boek van Colleen aankwam kon ik niet wachten. En toen Z&K vroeg of ik mee wilde doen aan de blogtour hoefde ik er ook niet lang over na te denken. Ik ben, zoals je wellicht hebt meegekregen, groot Colleen Hoover fan en kon dit nieuwste boek natuurlijk niet links laten liggen. Ik ben er de afgelopen twee weken ingedoken en kan je alvast verklappen; het is een echte Colleen Hoover!

Waar ‘Spijt van jou’ van Colleen Hoover over gaat

“Morgan, de hoofdpersoon in ‘Spijt van jou’ van Colleen Hoover, werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter. Als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden?”

Met ‘Spijt van jou’ blaast Colleen Hoover je zo omver

Vanaf de eerste bladzijdes was het alweer raak. Net als bij vele andere van Colleen Hoover zat ik er ook bij deze gelijk weer in. Dit boek neemt je mee in de fijne familie sfeer van Morgan, haar man Chris, dochter Clara, zus Jenny en zwager Jonah. Alles begint alsof het een hele gewone familie is en dat het is het in eerste instantie ook. Maar dan ineens, dan slaat de boel om. En dan wordt je meegezogen in het rollencoaster, dat je door de ogen van Morgan en dochter Clara beleefd, na een gebeurtenis dat de hele familie op z’n kop zet. Ja, wauw! Colleen had mij vanaf het begin te pakken.

‘Spijt van jou’ is een emotioneel rollencoaster

Naarmate het boek verder gaat wordt je meegesleurd door alle emoties die dit boek in je los maakt. Ik ben onwijs boos en gefrustreerd geweest tijdens het lezen. En zo goed kun je je verplaatsen in deze onwijs sterke en bijzondere personages. Ik heb het boek letterlijk op en een gegeven moment weg moeten leggen want toen wilde ik gewoon niet meer verder lezen. En in eerste instantie was ik ook verbaasd over deze gevoelens want ik vond het echt geen leuk boek meer. Maar uiteindelijk wilde ik natuurlijk wel weten hoe het afliep en heb ik de emoties even aan de kant gezet.

En dat waren de emoties gelukkig meer dan waard. Want Colleen Hoover die heeft met dit nieuwe pareltje een bijzonder boek over familie, vriendschap en een heel hard stukje rouw neergezet. Eentje die mij zeker nog lang, heel lang, bij gaat blijven. Jeetje, wat een boek en wat kan Colleen schrijven! Misschien is ‘Spijt van jou’ niet mijn favorietste der favorietste van Colleen Hoover (Aan de waarheid kan ze tot zo ver nog niet tippen), maar hij hoort zeker wel thuis in mijn top vijf! En ik denk ook dat dit een heerlijk boek is om te lezen tijdens de (hopelijk weer) warmere dagen in het zonnetje.

Schaf hier ‘Spijt van jou’ aan!

Mijn recensie is onderdeel van de blogtour van Zomer en Keuning, zo kun je de rest van de week nog meer (hopelijk) mooie berichten rondom dit nieuwe pareltje verwachten! Dank Z&K voor deze toffe blogtour!

 

 

Heb jij dit nieuwe pareltje van Colleen Hoover al gelezen?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.