Recensie: De laatste halte – Casey McQuiston

Een paar weken geleden ontving ik van Zomer en Keuning de nieuwste van Casey McQuinston; De laatste halte. Een boek waar ik best wel heel erg nieuwsgierig naar was. Het heeft wel even geduurd, maar hij is uit. En in deze recensie vertel ik je daar graag meer over!De laatste halte Casey McQuiston

Nu is het zo dat ik niet zo’n hele snelle lezer ben. En dat ik er de laatste tijd misschien iets minder tijd voor vrij maak, wat dan weer maakt dat ik minder lees dan ik zou willen én het nog langzamer gaat. Maar als ik er dan eenmaal in zit… Dan kan het ook heel snel gaan. Bij dit boek was het van beide een beetje. Het duurde even tot ik er helemaal in zit en toen ik er eenmaal in zat… Toen was het ook zo weer voorbij!

Waar gaat ‘De laatste halte’ van Casey McQuiston over?

“De laatste halte’ van bestsellerauteur Casey McQuiston gaat over de cynische August, die naar New York City verhuist. Ze gelooft niet in magie, het lot en de overdreven liefde uit de films. Maar dan ontmoet ze een geweldig meisje in de trein. De mysterieuze en charmante Jane weet August op te vrolijken. Er is alleen één groot probleem: Jane ziet er niet alleen uit als een rocker uit de jaren ’70, dat ís ze ook. Jane zit al jaren vast in de trein. August wil haar helpen, maar dan moet ze wel leren geloven in het onmogelijke.”

Hoe ik ‘De laatste halte’ van Casey McQuiston beleefd heb

Laat ik voorop stellen dat, nu ik hem uit heb, het boek echt een heel fijn boek vond. Toch heeft het wel echt even geduurd tot ik er volledig in zat. Want naast dat het een aardig dik boek is (wat normaal gesproken niet zo’n ‘probleem’ is), heeft het ook nog eens hele lange hoofdstukken zonder pauzes. Dus ook weinig alinea’s waardoor je niet even het boek zou kunnen wegleggen. Dat is denk ik voor mij ook een reden waardoor het zo lang duurde. Want daardoor moest ik iedere keer als ik weer begon met lezen even ’terug’ schakelen naar wat er ook weer gaande was.

Maar toen ik eenmaal de juiste flow te pakken had ging ik als een speer. Ik zat er helemaal in en kreeg een zwak voor de band tussen Jane en August. De band tussen deze twee is zo bijzonder! Je voelt vanaf de eerste bladzijdes al dat dit geen gewoon verhaal gaat zijn. En dat is het ook echt niet. Dit is een verhaal dat mij niet meer los liet. Gewoon omdat ik antwoord wilde hebben op de hoe vraag. En die kwam pas (uiteraard) aan het einde.

Alle recepten zitten in ‘De laatste halte’ voor een fijn verhaal

Ja, sowieso dus de band tussen August en Jane, maar ook de vriendschap met August haar huisgenoten. De verschillen in de tijd die meespeelt en hoe überhaupt het stukje fictie met non fictie is verweven. Ik denk dat hier zeker wel alle ingrediënten voor een fijn verhaal in zitten. Het verhaal hield mij, toen hij mij eenmaal te pakken had, ook goed in zijn greep. Zo erg, dat toen ik in de trein zat om Jennifer voor het eerst te meeten, ik het verhaal letterlijk voor mij zag. Bizar.

‘De laatste halte’ van Casey McQuiston kan ik je zeker aanraden als je opzoek bent naar een verhaal dat je meeneemt naar een andere tijd, een bizarre band laat voelen en je ook een stukje humor zoekt. Want dan zit je met dit nieuwste pareltje van Casey McQuiston zeker goed!

Schaf hier De laatste halte als paperback of Ebook aan.

Heb jij al eens een boek van Casey McQuiston gelezen?

 

Dit boek kreeg ik opgestuurd. Deze blog bevat een affiliate link.

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.