Recensie: American Royals – Katharine McGee

Ik heb er even over gedaan, maar eindelijk heb Ik American Royals van Katherine McGee uit. En ik kan je vast verklappen; ik zat er he-le-maal in! In deze recensie vertel ik je er graag meer over.

Royals Katharine McGee

Het is alweer even geleden dat ik dit boek ter recensie doorgestuurd kreeg. En ik ben er wel al eerder in begonnen, maar het duurde even tot ik er helemaal in zat. Tijdens mijn vakantie besloot ik hem uit te lezen. En ik snap oprecht niet waarom dit niet eerder was gelukt. Want ik zat er écht he-le-maal in en kan niet wachten om in deel twee verder te gaan.

Waar American Royals van Katharine McGee over gaat

“The Crown meets Gossip Girl in deze royaltysoap.

Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefde de kroon dreigen te ondermijnen:

KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.
EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.
INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.
BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.

Wint liefde het van plicht en traditie?”

Wat ik van America Royals van Katherine McGee vond

Ohmygod, wat een heerlijkheid. Wat een – inderdaad – Gossip Girl look a like. En wat een fijn verhaal op zich.

Echt, ik snap niet dat ik er niet eerder ik ben door gegaan in dit verhaal. Misschien hielp de omgeving (ik las driekwart van dit boek op het water bij Lefkas op de boot tijdens mijn vakantie) er ook wel bij. Maar toch denk ik dat ik onder een steen heb geleefd wat dit boek betreft

De personages, de omgeving, de drama maar ook – tussen de regels door – de diepgang die verstopt zat; het paste en klopte allemaal. Daarnaast vond ik het ook wel een interessante story line, eentje die we minder vaak, vanwege het koningshuis, lezen. Ontzettend tof om te lezen hoe Katharine Mcgee dit in American Royals heeft weten te vertellen en dit zo realistisch heeft neergezet.

American Royals verteld meer dan een prinsessen verhaal

Waar ik eigenlijk dacht dat dit zo’n standaard prinsessen verhaal was, had ik dat dus even mooi totaal helemaal mis. Gaandeweg ben ik gaan geven om Beatrice (koningin in wording), Samantha (tweede rang), Nina (degene die niet in het totaal plaatje past qua status) en ergens ook nog wel voor Daphne (de bitch). Ik heb oprecht genoten van dit verhaal en de diepgang die het met zich mee wist te brengen. Het liet je even in een totaal andere wereld zijn en dat maakt dat ik er uiteindelijk door heen gevlogen ben.

Royals van Katharine Mcgee is een heerlijk boek waardoor ik eigenlijk niet kan wachten om in het vervolg verder te gaan (wat dan wel weer een pluspunt is want dat zou ik nu gelijk kunnen doen omdat ik zo lang heb gewacht;p).

Heb jij deze of de gehele tweeluik al gelezen?

Dit ebook kreeg ik opgestuurd.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.