Recensie: Layla – Colleen Hoover

Jaaaaa! Ohmygod; eindelijk is hij daar; de nieuwe Colleen Hoover. Een boek waar ik (sinds ik wist dat hij zou komen) naar uit keek en waar ik letterlijk de laatste twee weken (bijna) iedere vrije minuut aan besteed heb. In deze recensie vertel ik je dan ook graag wat ik er van vond!

recensie layla colleen hoover

Echt; Colleen Hoover; IK HOU VAN HAAR BOEKEN! En dat veranderd na het lezen van haar nieuwste boek Layla zeker niet. Want ondanks dat dit een (weer) totaal ander boek was als wat we van haar gewend zijn heb ik wel weer heel hard genoten.

Waar Layla van Colleen Hoover over gaat

“Colleen Hoover brengt met ‘Layla’ psychologische spanning op topniveau. Leeds is ervan overtuigd dat hij de rest van zijn leven met Layla zal zijn, maar dan belandt ze in het ziekenhuis met hersenletsel. Ze verandert zo dat hij zich niet meer met haar verbonden voelt. Dan ontmoet hij Willow en langzaam wordt hij verliefd op haar. Hiermee brengt hij echter Layla in gevaar. Hij moet kiezen, maar als hij de verkeerde keuze maakt, kan het voor hen alle drie verkeerd aflopen.”

Paranormaal of niet; Colleen Hoover doet het alweer

Vanaf het begin dat ik wist dat deze uit zou komen en het in het ‘soort van zelfde’ straatje als De Waarheid zou komen, wist ik dat ik er zin in had. Colleen Hoover heeft mij met de Waarheid namelijk mega gigantisch omver geblazen en ik was heel benieuwd of dat nu weer zou gebeuren.

Ik ga je alvast verklappen; het is een beetje dubbel. Want waar De waarheid echt een thriller is en ik tijdens het lezen continue op het punt van mijn stoel zat, had ik dat hier voornamelijk in het eerste deel. Ik heb zelfs dit boek een paar dagen niet voor het slapen gaan gelezen omdat ik anders bang was niet te kunnen slapen. Naarmate het boek verder gaat veranderen er een paar dingen en werd dat ‘ik durf niet meer te slapen’ gevoel minder. Dit boek is dan ook niet per se een thriller a thriller zoals De waarheid het naar mijn mening wel meer was. Maar dit boek heeft een paranormaal randje. En toch.. Toch weet Colleen Hoover mij weer totaal op te slokken met dit verhaal. Ondanks dat ik he-le-maal niet van het paranormale ben.

recensie layla colleen hoover

Colleen Hoover laat je de liefde voelen

Maar goed, even terug naar het verhaal. Zoals de achterflap al een beetje verklapt wordt dit verhaal (anders als bij de voorgaande boeken) (deels) vanuit een mannelijk perspectief verteld. Dat is sowieso al een verrassing, maar daarbij krijgt Colleen het weer voor elkaar dat je per direct met de personages mee leeft. Ondanks (in mijn geval) dat ik een vrouw ben. Het verhaal is anders, lief, zwaar en een vraagteken tegelijkertijd. En dan komt er dat stukje buitenaards nog om het hoekje gluren. Je wilt weten waarom er gebeurt wat er gebeurt en voornamelijk ook waar het heen gaat. Wat dit voor de relatie betekend van de hoofdpersonages en hoe Colleen dit af weet te ronden. En dan, uiteindelijk, ging ik in dit geval, weer de band tussen de hoofdpersonages voelen. Ik voelde en leefde oprecht met ze mee.

Of dit boek De waarheid kan evenaren? Nee, dat ik vind ik niet. De waarheid is van zichzelf zó sterk en realistisch dat dat (omdat het dus paranormaler (ik maak er even een werkwoord van) is en daardoor ook gelijk iets minder realistisch) niet valt te ontkennen en te evenaren. Juist omdat het soms gewoon niet ‘echt’ genoeg was. Of ik hem je daardoor niet kan aanraden? Oh ja, dat zeker wel. Er zitten genoeg ‘Colleen Hoover ingrediënten in’ die je mee laten sleuren in het leven van Leeds en Layla. En als je meer thuis bent in het hiernamaals en van het paranomale, dan komt hij zeker goed terecht. Het is misschien niet dé Colleen Hoover voor mij maar het is wel een Colleen Hoover die je zeker wilt lezen als je Colleen Hoover fan bent of eens wat wilt proberen!

Met het lezen van dit boek doe ik mee aan de blogtour. Op deze pagina vind je de andere recensies (heerlijk zo lekker gevarieerd) en via mijn Instagram post (@labellafleur.nl) over Layla vindt je de andere accounts hun posts en zie je wat er nog op de planning staat. Ik wil Zomer en Keuning in ieder geval heeeeeel hard bedanken voor het toesturen van dit bijzondere boek!

Tip: Voor de mensen met een Kobo Plus abonnement; ik kwam er net achter dat hij daar ook al beschikbaar is! Of bestel hier de paperback of het E-book.

 

Heb jij al eens wat van Colleen Hoover gelezen?

 

In deze blog maak ik gebruik van een affilate link.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.