Recensie: Vaarwel Roscoe – Cela van Gastel

Recensie: Vaarwel Roscoe – Cela van GastelTijdens ons weekendje weg vroeg ik Jennifer welk boek ik volgens haar zou moeten aanschaffen. Jennifer heeft mij al vaker boeken aangeraden of getipt en eigenlijk altijd heeft dit goed uitgepakt. Dit keer raadde zij Vaarwel Roscoe van Cela van Gastel aan, die ik toevallig al een tijdje op mijn To Buy lijstje had staan. We zijn een paar weken verder, ik heb hem uit en jullie wilde er graag mijn mening over lezen. Dus bij deze; mijn recensie over Vaarwel Roscoe!

vaarwel roscoe

In het verleden heb ik wel eens boeken van Chantal van Gastel gelezen, maar sinds zij samen met haar zus Priscilla onder de naam Cela van Gastel schrijft, eigenlijk nog niet. Daar ging dit boek verandering in brengen. En ik kan je vast verklappen, again, vraag ik mezelf weer af waarom ik dit boek niet eerder heb gelezen… 

 

Waar Vaarwel Roscoe van Cela van Gastel over gaat 

De hele wereld is in shock als multitalent Roscoe Mulder onverwachts overlijdt. Tegen wil en dank doorgebroken als superheld in een hitserie, zat Roscoe nog boordevol plannen en ideeën: schrijver wilde hij zijn, en fotograaf, en muzikant. Het verlies is groot, maar bij niemand komt de klap harder aan dan bij de twee belangrijkste mensen in het leven van Roscoe: zijn grote liefde Livia en zijn broer Rafael.

Terwijl er postzakken vol steunbetuigingen worden bezorgd en social media overstromen met berichten en speculaties van vriend en vijand, proberen Rafael en Livia grip te krijgen op hun verdriet. Door hun herinneringen reconstrueren ze het leven van Roscoe, een hypergevoelige jongen die worstelde met een neiging om alle leed van de wereld op zijn schouders te torsen. Hij stond altijd klaar voor iedereen en gunde iedereen een tweede kans, van hun weggelopen vader tot de muzikant op de hoek van de straat, maar was er wel genoeg oog voor hem?”

Vaarwel Roscoe: Het verhaal gaat als een trein

Nu moet ik je eerlijk bekennen: Ik heb denk ik 90% van dit boek geluisterd via Storytel. Maar dat maakt niet dat ik niet vanaf het eerste hoofdstuk er gelijk in zat. Of nouja, na het luisteren van het proloog. Want wat een verhaal is dit. En wat een bijzondere manier waarop het verhaal zich voort gaat. 

In Vaarwel Roscoe gaat het verhaal over het multitalent Roscoe zonder dat Roscoe er levend in voorkomt. Je leest hoe zijn leven was door middel van brieven en gedachtegangen van zijn broer Rafael en geliefde Livia én door steunbetuigingen van vele fans en omstanders. Het gaat van heden naar verleden en weer terug. Je leest zowel de positieve dingen uit Roscoe zijn leven en hoe hij was als de negatieve kanten. Het is een eerlijk en rauw verhaal maar door de veelzijdigheid waarin het geschreven is, leest (en luistert) dit echt als een trein. 

Vaarwel Roscoe raakt je

Nu heb ik dat snel; dat boeken mij raken. Maar bij dit boek was het anders. Want het raakt mij door de manier waarop Roscoe wordt omschreven, wat voor mooi persoon dit moet zijn geweest. Het raakt mij op de manier waarop Chantal en Priscilla het verdriet naar boven laat komen door middel van brieven en gedachtegangen. Maar het raakte mij ook omdat het karakter en de manier van denk van Roscoe zó scherp wordt omschreven. Of beschreven, het is net hoe je het bekijkt. 

Dus dan is het toch logisch dat je aan het boek ziet dat het van jou is? Dit is nu jouw exemplaar, dus waarom moet het eruit zien zoals het was toen het in de winkel lag en het nog van niemand was?’ – Roscoe

Ja, echt; als je opzoek bent naar een mooi en intens niet zo’n standaard verhaal dan is dit het boek waar je 2022 mee mag beginnen. Ik ben om en kijk uit naar nog meer van Cela van Gastel. 

Schaf hier Vaarwel Roscoe aan.

Heb jij dit bijzondere verhaal al gelezen?

In deze blog maak ik gebruik van een affiliate link.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.