Recensie: Spoiler Alert – Olivia Dade

Het tweede boek dat ik dit jaar uit las (die ik wel al afgelopen december was begonnen) is Spoiler Alert van Olivia Dade. Een boek dat mij tot de laatste dag te pakken had en waar ik je dan ook met veel enthousiasme meer over vertel. 

spoiler alert Olivia Dade

Afgelopen jaar kreeg ik Olivia Dade haar eerste vertaling Spoiler Alert op gestuurd. Een boek waar ik best wel nieuwsgierig naar was. Het zij vanwege de ander soort omgeving waar het zich in bleek af te spelen en anderzijds omdat ik goede engelse recensies over dit verhaal had gelezen. En inmiddels kan ik je verklappen: Ik heb genoten van dit boek. 

Waar Spoiler Alert van Olivia Dade over gaat

‘Spoiler Alert’ van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht. Olivia Dade schreef met ‘Spoiler Alert’ een aangrijpende romance over hoe je blij kunt zijn met jezelf.”

Spoiler Alert is 3 verhalen in één

Spoiler Alert is een boek dat mij kennis heeft laten maken met 3 verschillende verhalen in één verhaal. Het begint met Marcus die een hoofdrol speelt in een serie – verhaal 1, dan heb je April die een nieuwe baan begint, haar eigen weg zoekt in het liefhebben van zichzelf en fan is van de serie waarin Marcus speelt – verhaal 2 en dan heb je ook nog de fanfiction die er nog doorheen verweven zit. Kortom; het is niet zo gek dat dit boek een aardige pil is geworden. 

Maar al met al; dit boek heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Sowieso omdat ik vanaf de eerste hoofdstukken steeds meer lof voor de personages kreeg, maar ook omdat er een mooi verhaal achter de verhalen langsgaat, waarin het houden van jezelf en zijn wie je wilt zijn heel erg mooi aan bod komt. En dan hebben we het nog niet gehad over de bijzondere karakters van de hoofdpersonages. Wat een heerlijkheid!

Olivia Dade zet je aan het denken en laat je genieten tegelijkertijd

Doordat er meerdere verhalen in één verhaal verweven zit moest ik er wel even in komen. Sowieso ben ik niet thuis in de hele fanfiction en cosplay wereld en omdat er zoveel gebeurt en je de personages nog niet kent moest ik wel echt even schakelen. En dat maakt ook dat ik best wel lang over dit boek heb gedaan. Maar toen ik er eenmaal in zat… Toen ging het snel. 

Want als je er dan inderdaad eenmaal in zit wil je ook weten hoe dit tot een mooi einde gaat komen. Hoe April en Marcus zich verder ontwikkelen in hun leven maar ook naar elkaar. Daarnaast vind ik de manier waarop Olivia Dade de relaties heeft beschreven ook heerlijk. Ik kon er echt naar uitkijken om dit boek er weer bij te pakken! 

Kortom; ik ben enthousiast!

 

In aflevering 4 van de La Bella Fleur de Podcast neem ik je mee in de eerste gedachten na het uitlezen van dit boek. Deze komt binnenkort online!

Heb jij al eens iets van Olivia Dade gelezen?

Dit boek kreeg ik opgestuurd

In deze blog maak ik gebruik van een affiliate link

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.