Recensie: Hartendief – Emma Anna

Het derde boek dat ik dit jaar las was Hartendief van Emma Anna. Een boek dat mij positief verrast heeft! En in mijn recensie vertel ik je met een heleboel enthousiasme waarom ik er zo van genoten heb! Lees je mee?

Na Ooit in September was ik wel heel nieuwsgierig naar meer van Emma Anna. En ik kan je vast verklappen dat het eerste deel van deze drieluik (of tweeluik aangezien de derde een novelle is) echt heerlijk is. 

Waar Hartendief van Emma Anna over gaat 

“Op haar laatste stagedag in de apotheek komt de tweeëntwintigjarige Artemis oog in oog te staan met de mooiste man die ze ooit heeft gezien – serieus, de mooiste. Maar ook met een man die de hoofdrol in haar toekomstige nachtmerries zal gaan spelen.

Getraumatiseerd doet ze de deur achter zich dicht en besluit het hele voorval gewoon te vergeten. Amon, haar broer, is bezorgd en wil haar meenemen op de zomertournee van zijn band Two Dimensions. Maar dan maakt ze kennis met de nieuwe bassist van de band. Een man met ogen die haar wel heel erg bekend voorkomen. Artemis’ eentonige leven heeft niet alleen een flinke opdonder gekregen; het ziet er nu ook nog eens naar uit dat het drastisch zal veranderen.”

Wat ik van Emma Anna haar Hartendief vond

Ik moet je bekennen… In eerste instantie moest ik even wennen aan de schrijfstijl. Of nou ja, niet per se de schrijfstijl maar de manier van praten van de karakters. En misschien heel soms tot in ergernis aan toe. Dit had ik naar mijn herinneringen niet in Ooit In september. 

Maar toen dat eenmaal ‘geland’ was en ik er doorheen kon lezen, ging ik als een speer. Want ik wilde weten wat er tussen Artemis en Jurre zou gebeuren. En uiteraard, hoe de vork in de steel zat, want daar draait het vanaf het begin al om. 

Naast dat ik Artemis het liefst een duw in de juiste richting wil geven omdat ik wat zelfverzekerdheid bij haar miste voel je vanaf het begin al dat er meer speelt dan die eerst ontmoeting. Uiteindelijk kan je ook vrij moeilijk om het einde heen en was het hier en daar wel al een beetje te voorspellen. 

I want more

En dat maakt dat ik zeker uit kijk naar het volgende deel. Hoe gaat het verder met Artemis en Jurre? Wat kan er nog meer fout gaan voordat er wel dingen goed gaan? En hoe ontwikkelt Artemis zich verdergaande het verhaal?

Hoewel het boek mij niet omver heeft geblazen ben ik toch wel fan. Fan omdat het een lekker boek voor tussendoor zonder al te veel diepgang was. Fan omdat je toch wel een bepaald gevoel voor Artemis en Jurre krijgt en de manier waarop zij leven en in de wereld waarin zij leven. En omdat je dus gewoon wilt weten hoe dit afloopt aangezien het wel naar een cliffhanger toewerkt. Die uiteraard, hoe tof is dat, in het volgende deel verder gaat. 

Dus ja, voor een lekker tussendoor boek, met een vervolg of 2, kan ik je deze zeker aanraden!

Wist je trouwens dat ik sinds een paar weken ook een boek gerelateerde podcast ben begonnen? Deze kun je hier beluisteren!

Schaf hier Hartendief van Emma Anna aan!

Heb jij al ooit iets van Emma Anna gelezen?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.