Recensie: Wat je kat écht denkt – Liesbeth Puts

Een paar weken geleden ontving ik het boek ‘Dit is wat je kat echt denkt’. Een boek geschreven voor echte kattenliefhebbers en waar ik oprecht echt nieuwsgierig naar was. Ik heb vaak genoeg dat mijn kat (Lady) iets doet en ik met een grote vraagtekens blijf zitten. Dus toen ik dit nieuwe boek van Liesbeth Puts voorbij zag komen wat ik heel nieuwsgierig. Inmiddels heb ik hem uit en vertel ik je graag meer in mijn recensie!

wat je kat echt denkt

Katten. Je houdt ervan en je vindt ze leuk, of he-le-maal niet. Ik zit in die eerste categorie. Lady tikte afgelopen maand de 9 (mensen) jaren aan en ik zou echt niet meer zonder haar kunnen. Ondanks dat ik haar ook regelmatig achter het behang zou willen plakken omdat er ‘best wel een kop’ op zit. Maar Dankzij dit nieuwe boek hoop ik haar iets beter te snappen;). 

Waar ‘Wat je kat  écht denkt’ van Liesbeth Puts over gaat

In ‘Wat je kat écht denkt’ vertelt Liesbeth Puts je op een toegankelijke manier alles over kattenlichaamstaal, -gedrag en -emotie. Vanuit haar achtergrond weet ze veel kattengedrag gedetailleerd te beschrijven en uit te leggen. Dat is heel handig, want als je je kat goed begrijpt, kun je het hem helemaal naar de zin maken. Aangekleed met prachtige illustraties wordt in één oogopslag duidelijk wat jouw kat je te vertellen heeft. Met praktische richtlijnen leer je eenvoudig hoe je tegemoet kunt komen aan alle natuurlijke behoeften van jouw geliefde viervoeter. Kortom, het ideale boek voor elke kattenliefhebber die de kat beter wil begrijpen!”

Wat ik van ‘Wat je kat écht denkt’ vond

Ten eerste het formaat; die vind ik onwijs schattig en passend bij de dikte van het boek en inhoud van het boek. Ik werd daar al helemaal enthousiast van. Dan verder te gaan op de inhoud; deze staat vol met een mooie vormgeving aan leuke katten illustraties (waar je daadwerkelijk ook nog wat uit kunt halen) en mooie bijpassende gekleurde blazijdes waardoor het echt een mooi geheel is. 

Dan door naar de inhoud want daar draait het natuurlijk om. Ik wil je in eerste instantie vertellen dat ik echt vanwege de ‘maar’ 166 bladzijden er doorheen gevlogen ben. De toch wel ‘psygologische’ stof aangezien je toch in het denken van een kat duikt, is onwijs fijn, goed en duidelijk waardoor makkelijk uitgelegd. Het wordt heel goed versterkt met (wat ik hierboven al noemde) met illustraties en het valt gewoon goed te snappen

 Daarnaast heb ik ook vele malen hardop lopen knikken met mijn hoofd van herkenning. Het is zó herkenbaar! Zowel in hoe een bepaalde manier van doen van je kat beschreven staat als dat ik het daadwerkelijk in Lady herken. En uiteraard zitten er ook wel genoeg eye-openers in. Want ik blijk bepaalde gedragingen van Lady toch echt wel een beetje verkeerd te hebben geïnterpreteerd. En dat maakt dit boek heel waardevol. Want daardoor kan ik nog beter inspelen op Lady en haar af en toe gekke buien. 

Kortom; dit boek is een feestje voor iedere kattenliefhebber!

Dit boek kreeg ik ter recensie opgestuurd.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.