Recensie: Flessenpost – Chantal Claassen

Ergens, ruim een jaar geleden, ontving ik het (toen nog, shame on me) eerste boek van Chantal Claassen; Flessenpost. Inmiddels (mede door Storytel zodat ik twee boeken tegelijk kon lezen/luisteren) heb ik hem uit. In deze recensie vertel ik je heel graag wat ik er van vond!

 

Waar Flessenpost van Chantal Claassen over gaat

“‘Flessenpost’ van Chantal Claassen gaat over Chloë. Na een mislukte relatie trekt ze tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden.”

Wat ik van Flessenpost van Chantal Claassen vond

Het is niet dat ik geen zin had in dit boek. Het is niet dat ik nu achteraf gezien het boek niet leuk vond. Het is gewoon dat ik er de rust en tijd niet voor nam. En andere boeken voor liet gaan. En nu ik hem uit heb vraag ik mezelf af; waarom heb ik niet eerder door gezet. 

Want Flessenpost is een heerlijk boek om te lezen tijdens de zomerse dagen. Het is fijn om steeds meer een beetje van Chloe en daarbij ook van de mannelijke hoofdpersoon te leren kennen. En dat in combinatie met de ‘strand’ vibe… Dat is zo verkeerd niet met de warmere dagen op komst. Ik vond dit verhaal luchtig maar tegelijkertijd had het ook wel een diepere laag. Een laag waardoor je mee gaat leven en benieuwd bent naar het einde. 

Kortom; zeker voor de zomer die voor de deur staat en voor gewoon een fijn boek tussendoor is dit zeker een aanrader! Ik ben enthousiast!

Schaf hier de paperback van Flessenpost aan 

Heb jij Flessenpost al gelezen?

Ik heb dit boek ter recensie gekregen.

Deze blog bevat een affiliate link.

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.